Valitse Sivu

Kardinaali Arborelius Vatikaanin talousneuvostoon

Kardinaali Arborelius Vatikaanin talousneuvostoon

Paavi Franciscus nimitti elokuussa Tukholman piispan, kardinaali Anders Arboreliuksen OCD Vatikaanin talousneuvostoon. Talousneuvosto perustettiin vuonna 2014 ja sen tarkoitus on ohjata Rooman kuurian toimistojen ja Pyhään istuimeen tai Vatikaanivaltioon liittyvien instituutioiden hallintoa ja taloutta. Neuvostoon kuuluu 15 jäsentä, joista kahdeksan valitaan kardinaalien ja piispojen joukosta kirkon yleismaailmallista luonnetta korostaen. Seitsemän muuta jäsentä ovat tunnustettuja talousalan asiantuntijoita eri maista. 

Kardinaali Arboreliuksen lisäksi neuvoston valittiin Esztergom-Budapestin arkkipiispa Péter Erdő, São Paulon arkkipiispa Odilo Scherer, Québecin arkkipiispa Gérald Lacroix, Newarkin arkkipiispa Joseph Tobin, Aquilan arkkipiispa Giuseppe Petrocchi sekä koordinaattorina Münchenin ja Freisingin arkkipiispa Reinhard Marx.

Asiantuntijajäseniksi paavi Franciscus nimitti samassa yhteydessä kuusi naista. Kaikkien nimitys on voimassa viiden vuoden ajan.

KATT / katolsk.no

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...