Valitse Sivu

Hyväksikäytöstä syytetty pappi on toiminut myös Suomessa

Hyväksikäytöstä syytetty pappi on toiminut myös Suomessa

Tukholman katolinen hiippakunta on vahvistanut amerikkalaisiin lähteisiin pohjautuvat tiedot siitä, että kaksi Pohjolassa vuosituhannen vaihteen kummallakin puolella toiminutta pappia on ollut syytettynä seksuaalisesta hyväksikäytöstä Yhdysvalloissa.

Helsingin hiippakunta vahvistaa omalta osaltaan, että toinen näistä papeista, Oslon hiippakuntaan aikoinaan inkardinoitu pappi toimi myös Suomessa vuosina 1993-2003 vietnamilaisen katolisen yhteisön kappalaisena. Papin tullessa Suomeen Helsingin hiippakunnalla ei ollut mitään tietoa häneen Yhdysvalloissa liitetyistä syytöksistä.

– Hiippakunnan tiedonanto on luettavissa täällä.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...