Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Huhtikuun 2024 rukouksen apostolaatin palsta

Johanneksen ilmestyskirjaa kirjoitettiin aikana, jolloin kristittyjä vainottiin. Johannes kirjoitti kirjeessään näkevänsä kirkon, joka vapautettiin Rooman vainosta. Rooma on peto, joka humaltui kristittyjen verestä. Johannes näki veljiensä ja sisariensa marttyyrikuolemat ja hän kirjoittaa seuraavanlaisen rukouksen ihmisistä, jotka jo olivat saaneet surmansa: ”Kuinka kauan kestää, Valtias, sinä Pyhä ja Tosi, ennen kuin lausut tuomiosi ja kostat meidän veremme maan asukkaille?” Kristittyjä tapetaan, Jumala näkee sen. Missä Jumala on? Mitään ei tapahdu. Kuinka kauan tätä kestää? Sitten Johannes kirjoittaa: ”Silloin niille kullekin annettiin valkea vaate ja niitä kehotettiin odottamaan rauhassa vielä vähän aikaa, kunnes niitä ja niiden veljiä, niiden lailla surmattuja Jumalan palvelijoita, olisi täysi määrä.” Tämä on vastaus kirkolle, joka kysyy, kuinka kauan tämä kauhea aika kestää. Vastaus on tässä: ”Eivät vielä kaikki kuolleet, joiden pitäisi kuolla. Marttyyrien määrä ei ole vielä täynnä.”Miltä teistä tuntuu tällainen vastaus? Jumala sanoi ei vielä.

Marttyyrien veri samoin kuin Jeesuksen veri huutaa armeliaisuutta. Me kunnioitamme marttyyreita – emme sen tähden, että heidät tapettiin vaan koska he kuolivat samalla tavalla kun Jeesus. Kirkko on oikeasti oma itsensä, kun tulee vainoja, tuskaa tai ahdistusta. Kirkon vastaus on laupeus, armeliaisuus. Maailman silmin laupeus on heikkoutta. Meidän uskomme on, että me vielä luotamme Jeesukseen, joka pyytää meitä olemaan heikon leskivaimon kaltaisia. Hän sanoo, että tällaiset menettelyt ovat tehokkaita.

Matteuksen evankeliumin luvussa 24 Jeesus puhuu viimeisistä tapahtumista. Tapahtuu kamalia asioita, kansa nousee kansaa vastaan ja joka puolella on nälänhätää ja maanjäristyksiä, mutta Jeesus pelkää, että monet luopuvat ja kavaltavat toisensa ja vihaavat toinen toistaan. Maailman pahuus voi muuttaa meidät. Meidän pitäisi rakastaa, mutta me alammekin vihata. Maailmaa tulee vihata, ei toinen toistamme. Jeesus jatkaa ja sanoo: ”Ja kun laittomuus lisääntyy, monien rakkaus kylmenee.”Ei ole ongelma, että minun ympärilläni on laittomuutta, vaan se, että meidän rakkautemme kylmenee. Maailman ”katekeesi” opettaa joskus, että ei kannata rakastaa. Jeesus taas sanoo: ”Joka kestää loppuun asti, pelastuu.” Näitä ovat ne, jotka loppuun asti uskovat ja ottavat todeksi nämä sanat: ”Rakasta Jumalaa ja rakasta toisia.” 

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Huhtikuu   

Rukoilemme, että naisten arvokkuus ja arvo tunnustettaisiin kaikissa kulttuureissa ja että heidän syrjintänsä loppuisi.

April

Vi ber att  kvinnans värdighet och värde bejakas i alla kulturer, och att diskriminering mot kvinnor upphör.

Toukokuu   

Rukoilemme, että sääntökuntalaisten ja seminaristien saama inhimillinen, pastoraalinen, hengellinen ja yhteisöllinen koulutus auttaisi heitä kasvamaan kutsumuksessaan ja olemaan uskottavia evankeliumin todistajia.

Maj

Vi ber att ordensfolk och prästkandidater växer i sin personliga kallelse, och utvecklas till trovärdiga vittnen för Evangeliet.

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...