Valitse Sivu

Biskopens besök på Åland: En gemenskapens glädje

Biskopens besök på Åland: En gemenskapens glädje

Biskop Raimo har nyligen hedrat oss med sin närvaro under hans resa genom Finland. Det är en storslagen händelse för vår lilla katolska gemenskap här på Åland. Som en del av Åbo församling är vi ofta överglänsande av de större samfunden, men detta besök är ett tecken på den omsorg och uppmärksamhet vi också får.

Vi har känt oss som nomader, utan en fast plats att samlas för våra mässor sedan St Mårten kyrka sattes till salu och stängdes. Men tack vare Röda Korset på Åland har vi funnit en temporär fristad i deras festlokal, där vi nu möts för våra andliga behov.

Under våren har vi arbetat hårt för att främja samförstånd och enighet. Tillsammans med Mariehamns församlings pastor Mari Puska har Biskop Raimo besökt Rom för att söka stöd och möjligheter för vår gemenskap. Vi har glatt oss åt att Mariehamns församling har öppnat sina dörrar för oss, och vi har haft äran att fira mässa i St Göran kyrka.

Vi är djupt tacksamma för Biskop Raimos besök på Åland. Hans närvaro och stöd ger oss kraft och hopp för framtiden.

För er, kära läsare av Fides, vill vi dela vår strävan efter en egen plats att kalla vår egen. Åland är geografiskt isolerat, vilket gör att det är utmanande att etablera en katolsk närvaro här. Men med stöd från vår Biskop, Sverige och möjligheter till internationell finansiering hoppas vi kunna förverkliga våra drömmar om en katolsk kyrka på Åland.

Sara Kemetter

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...