Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Kesäkuun 2024 rukouksen apostolaatin palsta

Rukoilemme, että siirtolaiset, jotka sotia ja nälänhätää paetessaan joutuvat kokemaan vaaroja ja väkivaltaa, kohtaisivat heidät vastaanottavassa maassa vieraanvaraisuutta ja uusia mahdollisuuksia.

”Vuonna 2022 turvapaikkaa Suomesta haki 5372 ihmistä, joista myönnettiin 1571. Tämän lisäksi Suomeen saapui 1342 kiintiöpakolaista. Vuoden 2022 ja 2023 maahanmuuton tilastoihin vaikutti merkittävästi Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan. Vuoden 2023 aikana Suomessa jätettiin yhteensä 19426 tilapäisen suojelun hakemusta. Tilapäistä suojelua myönnettiin 18969 Ukrainasta paenneelle.” (pakolaisapu.fi)

”He eivät kuulu maailmaan, niin kuin en minäkään kuulu. Pyhitä heidät totuudellasi. Sinun sanasi on totuus. Niin kuin sinä lähetit minut maailmaan, niin olen minäkin lähettänyt heidät. Minä pyhitän itseni uhriksi heidän tähtensä, että heistäkin tulisi totuuden pyhittämiä.” (Joh. 17: 16–19)

Onko mahdollista piilottaa rakkautta? Jos Jumala asuu minussa, hänen valonsa koskettaa ihmisiä ja paikkoja, joissa liikun. Voiko elämässämme olla mitään kauniimpaa?

Meille syntisille ihmisille se ei ole helppoa, mutta ei ole olemassa mitään muuta tapaa löytää todellista onnea. Me emme voi olla iloisia, kun ajattelemme vain itseämme. Kuinka voisinkaan olla iloinen, jos olen sotajalalla toisten ihmisten kanssa, kuinka en voisi olla iloinen, kun tiedän, että Jumala on kanssani. Kun eräänä päivänä menemme taivaaseen, me voimme ottaa mukaamme vain rakkauden. Tätä rakkautta me voimme anoa Jumalalta. Vain ne ihmiset, jotka vilpittömästi ja aktiivisesti yrittävät rakastaa Jumalaa, ovat todella iloisia.

Laupias Jeesus, sinä sanoit: ”Minä olin koditon, ja te otitte minut luoksenne.” Me kaikki olemme Jumalan lapsia. On paljon ihmisiä, jotka nykyaikana pakenevat köyhyyttä ja sotaa, mutta meillä on koti. Jeesus, opeta meitä toimimaan evankeliumin mukaisesti.

Sinun turviisi pakenemme, pyhä Jumalansynnyttäjä.

Älä hylkää rukouksiamme hädässä,

vaan vapauta meidät kaikista vaaroista,

kunniakas ja siunattu Neitsyt Maria. Aamen.

(Vainojen ajan kristittyjen rukous 200–300-luvulta.)

— isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

.

Rukoilkaamme…

Kesäkuu   

Rukoilemme, että siirtolaiset, jotka sotia ja nälänhätää paetessaan joutuvat kokemaan vaaroja ja väkivaltaa, kohtaisivat heidät vastaanottavassa maassa vieraanvaraisuutta ja uusia mahdollisuuksia.

Juni

Vi ber att migranter som tvingas fly från krig eller svält på farliga och våldsamma vägar, välkomnas i mottagande länder och ges nya livsmöjligheter.

Heinäkuu   

Rukoilemme, että sairaiden voitelun sakramentin vastaanottajat ja heidän läheisensä kokisivat Herran voiman ja olisivat yhä näkyvämmin merkki myötätunnosta ja toivosta.

Juli

Vi ber att de som mottar De sjukas smörjelse kan erfara Guds kraft och alltmer blir ett synligt tecken på medkänsla och hopp.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...