Valitse Sivu

Paavilta tulossa asiakirja Jeesuksen pyhän sydämen hartaudesta

Paavilta tulossa asiakirja Jeesuksen pyhän sydämen hartaudesta

Paavi Franciscus on ilmoittanut julkaisevansa syyskuussa asiakirjan, jonka aiheena on Jeesuksen pyhän sydämen hartaus. Asiakirjan avulla pyhä isä haluaa ”valaista kirkollisen uudistumisen tietä, mutta myös sanoa jotakin merkittävää maailmalle, joka näyttää kadottaneen sydämensä”.

Viime joulukuussa tuli kuluneeksi 350 vuotta siitä, kun pyhä Margareta Maria Alacoque sai ensimmäisen näkynsä Jeesuksen pyhästä sydämestä. Paavi muistutti, että tuona päivänä monissa maissa ympäri maailmaa alkoi tämän hartauden juhlakausi ja että juhlinta päättyy ensi vuoden 27. kesäkuuta. Tästä syystä paavi kertoi valmistelevansa ”asiakirjaa, joka kokoaa yhteen kirkon opetusviran aiempien tekstien arvokkaita pohdintoja ja sen pitkän historian, joka juontaa juurensa pyhistä kirjoituksista”, jotta tämä täynnä hengellistä kauneutta oleva hartaus saisi jälleen jalansijaa uskovien keskuudessa. Paavi Franciscus pyysi puheessaan uskovia liittymään hänen rukouksiinsa tämän valmisteluajan aikana.

Jeesuksen pyhän sydämen juhlapyhää vietetään kirkossa aina kolmantena perjantaina helluntain jälkeen. Tänä vuonna siis 7.6.2024.

KATT / Vatican News

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...