Valitse Sivu

Vastaus kirjoitukseen ”Kauan sitten Studiumissa”

Vastaus kirjoitukseen ”Kauan sitten Studiumissa”

LUKIJOILTA

Vastaus kirjoitukseen ”Kauan sitten Studiumissa”

Hämmästyin todella lukiessani Tuula Luoman kirjettä ”Kauan sitten Studiumissa”. Asun vuodesta 1966 Saksassa, enkä ole kovin perillä katolisen kirkon tapahtumista Suomessa, varsinkaan viime vuosina.

On erittäin valitettavaa, että nämä suurella vaivalla katalogisoidut ja järjestetyt kirjat lojuvat kellarissa! Nehän ovat kaikille – ei vain käännynnäisille – erittäin tärkeitä! Kun itse 60-luvulla aloin kiinnostua katolisesta kirkosta, menin Studium Catholicumin kirjastoon, joka silloin sijaitsi Bulevardilla. Siellä isä Voutilaisen neuvosta sain luettavakseni paljon kirjoja, jotka auttoivat minua syventymään kirkon oppiin, ja käännynnäisten kirjoista sain lukea muitten kokemuksista ja samalla verrata niitä omiini. Kaunokirjallisuudessakin on paljon esimerkkejä koskien katolista elämää. Tutustuin en vain Romano Guardinin kirjoihin, vaan myös muutamiin kardinaali John Henry Newmanin teoksiin. Hänhän oli myös käännynnäinen, joten hänen kirjoituksensa ovat siitä syystä arvokkaita määrätyssä vaiheessa.

Jos kerran Studium Catholicum viettää nyt 70-vuotisjuhlaansa, olisi toivottavaa, jos kirjat pian nousisivat taas ylös sieltä kellarista kaikkien saataviksi, kuten ennen.

Monin terveisin Saksasta!

Ritva Weisser

Kuvassa isä Martti Voutilainen OP Studium Catholicumin kirjastossa joskus 80-90-luvulla.

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...