Valitse Sivu

Eikö millään ole enää rajoja? 

Eikö millään ole enää rajoja? 

Helsingin Sanomat julkaisi 13.7.2023 kansisivullaan kokosivuilmoituksen jossa mainostettiin hajustetta. Ilmoituksen otsikko oli ”Jumala, Jeesus-sana oli yliviivattu, tulee! Oletko valmis?” Alla oleva mainosteksti kuului ”Suihkaus naamaan aamulla ja edellisen päivän synnit on kuitattu! Suosittelen!”

Ilmoituksessa mennään syvälle kristinuskon armo- ja rippiteologiaan. Ainostaan Jumala voi antaa synnit anteeksi, jos katuva on valmis luopumaan synnistä ja tunnustaa tämän ripissä. Ilmoituksessa halvennetaan Kristuksen antamaa armolahjaa eli rippiä. Ripittäytyminen ja siihen liittyvä katumustyö on askel kohti pyhyyttä ja elämää Jumalan armossa. Sakramentti on arvokas Kristuksen lahja kaikille katoliselle. 

HS:n julkaisema mainos on räikeä loukkaus kaikkia katolilaisia ja itse asiassa kaikkia muitakin kristittyjä vastaan. Olettaisi että HS osoittaisi ainakin jotain poliittista harkintaa, varsinkin kun naapurimaassamme ahkerasti jo poltetaan Koraaneja.

Jan-Peter Paul

Tietoja kirjoittajasta

Jan-Peter Paul

Ekon. dr. Jan-Peter Paul är docent och författare. Han har verkat i ledande ställning i näringslivet och inom EU-kommissionen. Han är aktiv i många organisationer inom den katolska kyrkan i Finland.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...