Valitse Sivu

Tietoja pyhän viikon liturgioista

Tietoja pyhän viikon liturgioista

Hiippakunnan, Fideksen ja seurakuntien verkkosivuille täydennetään mahdollisimman aikaisin tietoa pyhän viikon liturgioista. Liturgiat vietetään ilman kansaa Pyhän istuimen antamien ohjeiden mukaan. Tärkeää on huomata, että kirkot ovat päivittäin yleensä auki uskovien henkilökohtaista rukousta varten (tarkasta ajat omasta seurakunnasta).

Seurakuntien ohjelmissa ja kotisivuilla kerrotaan, milloin ja miten messuja ja muita rukoushetkiä vietetään ja miten niitä voi seurata internetin välityksellä. Yle Radio 1 lähettää – näillä näkymin – suorana lähetyksenä kiirastorstain iltamessun Pyhän Henrikin katedraalista klo 18.00-19.00. Liturgioita voi luonnollisesti seurata eri puolilta maailmaa.

Tärkeimmistä pyhän viikon ja pääsiäisen kolmen pyhän päivän liturgioista tehdään uskovien käyttöön myös omaa materiaalia, jonka avulla liturgioita on helpompaa seurata. Sitä tulee tarjolle hiippakunnan kotisivulle katolinen.fi.

Palmusunnuntaina monissa seurakunnissa siunataan palmunlehviä tai muita oksia, joita uskovat voivat yksittäin sitten käydä hakemassa kirkosta. Tarkista kuitenkin oman seurakuntasi tilanne.

Poikkeustilanteesta riippumatta uskovat ovat velvoitettuja noudattamaan pitkänäperjantaina aivan normaaliin tapaan paastoa ja abstinenssia.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...