Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Tue lapsia ja nuoria pääsemään leirille

Kesä ja leirikausi lähestyy. Caritas on tukenut vuosittain kymmeniä lapsia ja nuoria leirimaksuissa. Leirejä on monenlaisia hiippakunnan vahvistusleireistä virkistys- ja harrastusleireihin. 

Jaamme lapsille ja perheille tukea leirimaksuihin. Jotta tuki toteutuu, tarvitsemme tukea lahjoittajilta. 

Voit lahjoittaa joko nettisivuillamme, suoraan tilille (tiedot alla) tai MobilePayn kautta.

  • Saaja: Suomen Caritas ry
  • Tilinumero: FI73 8000 1270 1545 04
  • Viite: 2325 (kotimaan sosiaalityö)
  • MobilePay: 95959 (viesti: kotimaa)
  • Rahankeräyslupa: tunnus: RA/2022/218
  • Paastokeräys 2022

Kiitos kaikille Paastokeräykseen osallistuneille! Rahoilla tuettiin Caritaksen omaa kehitysyhteistyökohdetta Keniassa. Käynnissä oleva hanke ’Ruokaturvaa ja parempaa toimeentuloa turkana-naisille Kangatothan ja Kerion alueilla’ tukee Turkanan maakunnassa asuvia ihmisiä. Hanke tukee paimentolaiskansaan kuuluvien naisten elinkeinoja ja ruokaturvaa perustamalla naisten ryhmiä ja tarjoamalla koulutusta vuohienhoidossa, korinpunonnassa sekä mehiläistenhoidossa ja hunajan valmistuksessa. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisen Caritas Lodwarin kanssa ja mukana hankkeessa ovat myös Inter-Cultur ry ja Mifuko Oy.

Samanarvoinen elämäni -näyttely siirtyy Helsingistä Ouluun

Caritaksen Samanarvoinen elämäni -näyttely tuo välähdyksiä bangladeshilaisesta arjesta. Näyttelyyn kuuluu lähes kaksikymmentä bangladeshilaisen valokuvaajan GMB Akashin kuvaa ja niihin liittyvää tarinaa.

Näyttely on esillä Helsingissä Vallilan kirjaston Galleria Kajavassa 29.6. asti. Elokuussa näyttely siirtyy Ouluun. Se on esillä Oulun pääkirjaston tapahtumatila Laiturissa 2.–30.8.2022. Tervetuloa näyttelyn avajaisiin 1.8. kello 18 tapahtumatila Laituriin!

Näyttelyssä esillä olevat kuvat tuovat esiin tavallisten bangladeshilaisten arkea. Akash kuvaa arvostavalla tavalla yhteiskuntien reunamille jääviä ihmisiä ja antaa heille mahdollisuuden tuoda äänensä kuuluviin.

”Olen tarinankertoja. En vain ota kuvia, vaan haluan kertoa tarinan kuvan takana”, kertoo valokuvaaja GMB Akash.

Näyttely liittyy Caritaksen Samanarvoinen elämäni -hankkeeseen, johon kuuluu myös oppimateriaali ja sosiaalisen median kampanja. Lue lisää näyttelystä lisää osoitteesta samanarvoinenelamani.org. 

Tervetuloa ostoksille Caritas-kauppaan!

Tule ostamaan edullisia mutta laadukkaita vaatteita Caritaksen kierrätysvaatemyymälään! Tarjouksessa lasten vaatteet osta 3 maksa 1 €. Tarjolla on t-paitoja, puseroita, neuleita ja housuja. Myymälässä on myös runsaasti vaatteita naisille ja miehille. 

Myymälä auki osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki maanantaista perjantaihin kello 10–15. 

Verkkokauppamme on aina auki osoitteessa www.caritas.fi/caritas-kauppa. Huomioithan, että kaupan tuotteita ei lähetetä heinäkuussa. Siksi on hyvä tehdä tilaukset 20.6.2022 mennessä.

Caritaksen toimisto ja kauppa on suljettu 24.6.–31.7. Avaamme jälleen 1.8.2022 kello 10.

Tapahtumia  

Caritaksen toimistolla osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki

Ystävyyden kahvila kerran kuussa keskiviikkoisin kello 15–17. Kesäkuun kahvilapäivä on 15.6.2022.

Hävikkiruuanjakelu kesäkuussa on 13.6. klo 15–16. Koronatilanteen vuoksi hävikkiruoanjakelu järjestetään tällä hetkellä Caritaksen toimiston ulkopuolella. Jonottamaan voi tulla klo 14.50. Ruokakasseja on rajoitetusti noin 30 kpl joka kerralla.

Heinäkuussa ei ole jakelua. Elokuussa ensimmäinen ruuanjakelu on 8.8.2022.

Liity Caritaksen jäseneksi!

Suomen Caritas tukee kehitysyhteistyöhankkeita Myanmarissa ja Keniassa. Suomessa Caritaksen työntekijät ja vapaaehtoiset ovat tarjoavat sosiaaliohjausta maahanmuuttajille Caritaksen toimistolla. Jäsenet ja kuukausilahjoittajat saavat halutessaan Caritaksen uutiskirjeen, joissa kerrotaan kuulumisia hankkeista sekä muusta Caritaksen toiminnasta. Lue lisää jäsenyydestä osoitteesta www.caritas.fi/liity-jaseneksi.

www.caritas.fi

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...