Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Huhtikuun 2020 rukouksen apostolaatin palsta

Viime aikoina olemme kuulleet paljon Kiinasta. Nyt koko maailma elää hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa ja meillä on paljon rukousaiheita. Paavi pyytää meitä rukoilemaan tässä kuussa myös katolisen kirkon puolesta Kiinassa. Varmasti muistatte, että Pyhä istuin ja Kiinan kansantasavalta solmivat 22.9.2018 historiallisen ”väliaikaisen” sopimuksen koskien piispojen nimittämistä; sopimusta edelsivät pitkät neuvottelut eikä sen tarkkaa sisältöä ole julkistettu.

Sopimuksen yhteydessä ilmoitettiin, että paavi Franciscus on vapauttanut ekskommunikaatiosta viimeiset seitsemän ilman paavin mandaattia vihittyä Kiinan ”virallisen” katolisen kirkon piispaa, ja he ovat nyt kirkon täydessä yhteydessä.

Uutinen sopimuksesta herätti sekä myönteisen toiveikasta palautetta että voimakasta kritiikkiä ottaen huomioon viimeaikaiset uskonnonvapauden loukkaukset Kiinassa ja maanalaisena toimineen katolisen kirkon kärsimykset. Paavi Franciscuksen ”Viesti Kiinan katolilaisille ja koko kirkolle” (26.9.2018) huomioi nämä jännitteet. ”Tämän prosessin kautta Pyhä istuin on toivonut ja jatkuvasti toivoo ainoastaan saavuttavansa kirkon varsinaiset hengelliset ja pastoraaliset päämäärät eli se haluaa tukea ja edistää evankeliumin julistamista ja palauttaa ja säilyttää Kiinan katolisen yhteisön täyden ja näkyvän ykseyden.”

On vaikea sanoa, kuinka paljon katolilaisia on Kiinassa. Määrä voi olla 6 – 10 miljoonaa eli 0,7 prosenttia väestöstä. Meille Euroopassa asuville se on paljon. Kiinassa se ei ole niin iso ryhmä. Rukoilkaamme erityisesti, että me kaikki koko maailmassa ymmärrämme hyvin, että Katolinen Kirkko Kiinassa on yksi. Me olemme erilaisia ja meillä on eri elämän tarinoita, mutta me kaikki kuulumme samaan pyhään Katoliseen kirkkoon. Katolinen Kirkko Kiinassa erityisesti on kirkko, joka kärsii vainoista; siksi sen tarvitsee olla yhteydessä Jeesuksen, Perustajansa kanssa.

Sheshanin Neitsyt Maria, rukoile puolestamme. 

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Huhtikuu  –  Lähetystyö

Rukoilemme, että kaikki ne, joilla on jokin riippuvuus, saisivat apua ja tukea.

April –  Evangelisation

Vi ber att de som har fastnat i missbruk, får hjälp och stöd. 

Toukokuu  –  Yleinen 

Rukoilemme, että diakonit, jotka palvelevat uskollisesti Sanaa ja köyhiä, tulisivat vahvistavaksi merkiksi koko kirkolle.

Maj –  Universell 

Vi ber att diakoner som troget tjänar Ordet och de fattiga, blir ett stärkande tecken för hela Kyrkan. 

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...