Valitse Sivu

Suomen Ekumeenisen Neuvoston hallitus vuosille 2022–2024 valittu

Suomen Ekumeenisen Neuvoston hallitus vuosille 2022–2024 valittu

Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) on valinnut Ouluun kokoontuneessa syyskokouksessaan 2.11.2021 puheenjohtajakseen Suomen ev.lut. kirkon arkkipiispan Tapio Luoman. Puheenjohtajan ja hallituksen toimikausi on kolme vuotta. Arkkipiispa Luoma on toiminut Neuvoston puheenjohtajana myös vuosina 2019–2021. Puheenjohtajan henkilökohtaiseksi varajäseneksi valittiin piispa Jari Jolkkonen.

Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on kolme varapuheenjohtajaa, joiksi valittiin ortodoksisen kirkon edustaja, metropoliitta Arseni (varajäsen: ylidiakoni Juha Lampinen) sekä evankelis-luterilaisen kirkon edustaja, piispa Matti Repo (varajäsen: dekaani Terhi Törmä) ja Suomen vapaakirkon puheenjohtaja ekonomi Jaakko Pihlajamäki (varajäsen: ylisihteeri majuri Saga Lippo, Suomen Pelastusarmeija). 

Muut hallitukseen valitut henkilöt:

Katolinen kirkko Suomessa, veli Gabriel Salmela OP (varajäsen: isä Marco Pasinato); Suomen evankelis-luterilainen kirkko, TT Minnamari Helaseppä (varajäsen: pastori Saara-Maria Jurva); Suomen evankelis-luterilainen kirkko, dosentti TT Tomi Karttunen (varajäsen: TT Jenni Krapu); Suomen ortodoksinen kirkko, YTT Minna Rasku (varajäsen: järjestösihteeri Annakaisa Onatsu); Missionskyrkan i Finland, församlingsföreståndare, pastor Markus Österlund (varajäsen: församlingsföreståndare pastor Roger Andersson) ja Anglican Church in Finland, Revd. Dr. Mika K. T. Pajunen (varajäsen: Chaplain, Revd. Tuomas Mäkipää).

Erilaisina yhdessä – strategia kolmeksi vuodeksi

Suomen Ekumeenisessa Neuvostossa on tehty strategiatyötä vuoden 2021 ajan ja syyskokous hyväksyi strategian kolmeksi seuraavaksi vuodeksi. Strategian mukaisesti Neuvosto rakentaa ja tukee kristillisten kirkkojen ja yhteisöjen välistä ykseyttä ja vahvistaa kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen ääntä yhteiskunnassa.  

Suomen Ekumeeninen Neuvosto kuuluu maailmanlaajuiseen ekumeeniseen liikkeeseen, joka edistää pyrkimyksiä kohti Kristuksen kirkon näkyvää ykseyttä ja käy dialogia muiden uskontojen kanssa. Neuvoston painopisteet ovat seuraavina vuosina:

2022 Paikallisekumenia ja kestävä tulevaisuus

2023 Kotimainen ekumenia ja yhdessä vaikuttaminen

2024 Kansainvälinen ekumenia ja globaali vastuu

KATT / SEN / KV

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...