Valitse Sivu

Charles de Foucauld julistetaan pyhäksi

Charles de Foucauld julistetaan pyhäksi

Pyhäksi julistamisen kongregaatio on ilmoittanut kuuden autuaan pyhäksi julistamisesta. Autuaiden joukossa on myös autuas Charles de Foucauld.

Vuonna 1858 syntynyt Charles de Foucauld oli ranskalainen aristokraatti, josta tuli Jeesuksen pikkuveljien sääntökunnan perustaja – saman sääntökunnan, jonka rinnalle syntyi myös Suomessakin toimivien Jeesuksen pikkusisarten sääntökunta. Tultuaan papiksi Charles de Foucauld muutti erakoksi Algerian Saharaan ja eli paikallisten tuaregien lähellä viettäen rukouksen, mietiskelyn ja palvonnan täyttämää elämää. Hänen suuri toiveensa oli voida olla ”yleismaailmallinen veli” jokaiselle ihmiselle, elävä kuva Jeesuksen rakkaudesta. Hän kuoli rosvojoukon surmaamana 1.12.1916. Hänet julistettiin autuaaksi vuonna 2005. Pyhäksi julistaminen vietetään 15.5.2022.

Muut samana päivänä pyhäksi julistettavat autuaat ovat intialainen maallikko Lazarus Devasahayam Pillai, joka koki marttyyrikuoleman vuonna 1749; ranskalainen pappi César de Bus, joka kuoli vuonna 1607; italialainen pappi Luigi Maria Palazzolo, joka kuoli vuonna 1886; italialainen pappi Giustino Maria Russolillo, joka kuoli vuonna 1955; italialainen sisar Maria Francesca di Gesù, joka kuoli lähetystyössä Uruguayssa vuonna 1904; sekä italialainen sisar Maria Domenica Mantovani, joka kuoli vuonna 1934.

Autuaan Charlesin sääntökuntaperheessä on toinenkin ilouutinen: Pyhäksi julistamisen kongregaatio ilmoitti lokakuussa, että paavi on hyväksynyt todisteet Jeesuksen pikkusisarten sääntökunnan perustajan Magdeleine Hutinin (1898-1989)   sankarillisista hyveistä ja myöntänyt hänelle arvonimen ”kunnianarvoisa”.

KATT / VIS

Kirjoja:

– http://www.katolinenkirjakauppa.net/charles-foucauld-hengen-matka-cathy-wright-lsj-p-811.html

– http://www.katolinenkirjakauppa.net/jeesuksen-veli-charlesin-jalanjaljissa-p-923.html

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...