Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Lokakuun 2022 rukouksen apostolaatin palsta

Kirkko on kutsuttu kertomaan meille totuuden. Totuuden, jota kukaan muu ei voi antaa.

Kirkko haluaa suojella meidän sieluamme. Kun Jeesukselta kysyttiin, mikä on lain suurin käsky, Jeesus vastasi: ”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydä-

mestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat” (Mt. 22: 37–40). Evankeliumissa on sana, jonka voimme kääntää, että laki ja profeetat ovat ripustettuja tähän käskyyn. Eli jos Kirkossa ei ole näitä kahta ripustuskoukkua, kaikki on lattialla ja likaista. Emme voi olla täysin iloisia, jos emme rakasta Juma-laa ja ihmisiä. 

Kirkko antaa meille myös ihmisiä eli yhteisön. Ihan alussa Jeesus valitsi kaksitoista opetuslasta, jotta he olisivat yhdessä. Jumala ei halua, että me olemme yksinäisiä. Jumala on meidän apumme, eli toinen ihminen on Juma-lan lahja. Jumala haluaa, että autamme toisiamme. Siksi Kirkossa oli ja on hyväntekeväisyysryhmiä. Me tarvitsemme ihmisiä, jotka ajattelevat samalla taval-la kuin me. Siksi on Kirkko, joka on meidän perheemme.

Meitä kutsutaan olemaan maan suola ja valo. Meidän perustuslakimme on rakkauden käsky. Kirkko eli me haluamme, että maailmassa vallitsee rakkaus, että ihmiset iloitsevat elämästä, joka on Jumalan lahja. Kirkossa me puhumme myös siitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeen, puhumme rististä eli vaikeuksista. Ilman Kristusta, ilman Kirkkoa, emme voi nähdä maailmaa oikeassa valossa. Me haluamme, että Jumala hallitsee, koska silloin kaikki on niin kuin niiden tulisi olla. Niin kuin Nooa pelastui arkissa, me olemme Kirkossa ja pyrimme pääsemään perille taivaaseen, Jumalan luokse. 

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Lokakuu   

Rukoilemme, jotta kirkko uskollisesti ja rohkeasti julistaisi evankeliumia ja olisi solidaarinen, veljellinen, vastaanottava ja synodaalinen yhteisö.

Oktober

Vi ber att Kyrkan som troget och modigt predikar Evangeliet, kan vara en välkomnande gemenskap i en anda av solidaritet, medmänsklighet och synodalitet.

Marraskuu   

Rukoilemme kärsivien lasten, varsinkin kodittomien, orpojen ja sodan uhrien puolesta, jotta he saisivat mahdollisuuden käydä koulua ja kokea perheen huolenpitoa.

November

Vi ber att barn som lider, särskilt de som är utan hem och föräldrar och offer för krig, kan garanteras skolgång och får möjlighet att erfara en familjs omsorger.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...