Valitse Sivu

Ruotsin Respekt 20 vuotta

Ruotsin Respekt 20 vuotta

Tukholman hiippakunnassa toimiva Respekt – katolsk rörelse för livet (Kunnioitus – katolinen liike elämän puolesta) täytti hiljattain 20 vuotta. Syyskuussa tapahtumaa juhlittiin elämän arvokkuutta korostavalla seminaarilla ja piispanmessulla, jonka vietti Tukholman piispa, kardinaali Anders Arborelius.

Juhlallisuuksiin osallistui muun muassa monsignore Renzo Pegoraro, joka on Paavillisen elämän akatemian kansleri, sekä useita ruotsalaisia lääketieteen asiantuntijoita.

Respekt on hiippakunnallinen toimielin, jonka tarkoituksena on edistää ihmiselämän koskemattomuutta sikiämisestä luonnolliseen kuolemaan saakka. Se perustettiin vuonna 2001 Pohjoismaiden piispainkokouksen vuonna 1999 julkaiseman paimenkirjeen innoittamana. Respektin toiminta kohdistuu etenkin niin sanotun elämän kulttuurin vahvistamiseen Ruotsissa ja kirkon työn tukemiseen bioeettisissä kysymyksissä.

Katolskakyrkan.se / KATT

Kuvassa kardinaali Arborelius yhdessä mons. Pegoraron ja Respektin pääsihteerin Benedicta Lindbergin kanssa. Respektin toimintaan voi tutustua osoitteessa: https://respektlivet.nu

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...