Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Elokuun 2021 rukouksen apostolaatin palsta

Elokuussa rukoilemme kirkon puolesta, jotta Pyhä Henki antaisi sille armon ja voiman uudistua evankeliumin valossa. Kun Jumala puhaltaa Pyhän Henkensä ihmiseen, hänestä tulee elävä. Hengen tehtävä on tehdä eläväksi. ”Kun lähetät henkesi, se luo uutta elämää, näin uudistat maan kasvot” (Ps.104:30). Maa, jonka Pyhä Henki uudistaa ja luo uudestaan, on ennen kaikkea me itse. Henki ei muuta olosuhteita, hän ei muuta ympäristöä, ei meidän maatamme tai kaupunkiamme, vaan ihmisiä. Sellaisia ihmisiä, jotka avutuvat ja antavat myrskytuulelle tilaisuuden puhaltaa heidän lävitseen.

Sille, johon Henki on hengittänyt, jokainen Jeesuksen sana on rikas lähde, josta hän jatkuvasti juo uutta iloa ilman, että koskaan saisi kylliksi. Sen sijaan että evankeliumit ovat vanhoja, ikäviä dokumentteja, niistä tulee nyt äärimmäisen ajankohtaisia.

Voimme sanoa, että kirkko on sellainen, millainen on aika ja paikka. Niinpä tämänhetkisen kirkon tilanne riippuu siitä, millaisia ongelmia sillä on. Voidaan esimerkiksi sanoa, että nykyään kirkossa on pelko, että ihmiset lähtevät sieltä. Ihmiset ovat lähteneet pois erilaisista syistä, tai nuoret eivät halua tulla kirkkoon.

Olemmeko ottaneet vastaan Pyhän Hengen? Olemmeko avanneet sisäisen talomme niin, että hän voi puhaltaa sisään? Ei ole vaikeaa tietää vastausta tähän kysymykseen. Jos Jumalalla on suurin vetovoima elämässämme, jos olemme iloisia ja surullisia, juhlimme ja itkemme ennen muuta hänen takiaan, silloin tiedämme, että Henki elää meissä. Jos meidän täytyy tunnustaa, että niin ei vielä ole, silloin voimme juuri nyt alkaa kaivata, että se olisi totta elämässämme. Jo tässä kaipauksessa ja sen kautta Pyhä Henki vaikuttaa meissä.

 isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Elokuu  –  Lähetystyö  

Rukoilemme kirkon puolesta, jotta Pyhä Henki antaisi sille armon ja voiman uudistua evankeliumin valossa.

Augusti  –  Evangelisation 

Vi ber att Kyrkan i ljuset av Evangeliet kan förnya sig själv genom den Helige Andes nåd och kraft.

Syyskuu  –  Yleinen

Rukoilemme, että kaikki valitsisivat rohkeasti yksinkertaisen ja ympäristön kannalta kestävän elämäntyylin, ja iloitsemme nuorista, jotka päättäväisesti sitoutuvat siihen.

September  –  Universell

Vi ber att vi alla modigt väljer en enkel och hållbar livsstil för miljön, och gläder oss åt de ungas beslutsamma engagemang.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...