Valitse Sivu

Piispa sairauslomalla – hiippakunnan työ jatkuu kuten tähänkin asti

Piispa sairauslomalla – hiippakunnan työ jatkuu  kuten tähänkin asti

Helsingin piispa Teemu Sippo SCJ joutui tapaturman uhriksi tapaninpäivänä 26.12.2018 liukastuessaan kadulla ja lyödessään päänsä katukivetykseen. Hänet toimitettiin saman tien Töölön sairaalaan, jonka neurologisella osastolla hänen saamaansa ”kraniaalista traumaa” hoidettiin parisen viikkoa. Tammikuun 9. päivänä piispa siirrettiin lopulta Oulunkylän kuntoutussairaalaan, jossa häntä hoidetaan ja kuntoutetaan. Hänelle on toistaiseksi myönnetty sairauslomaa helmikuun loppuun asti.

Piispan voinnista on tiedotettu säännöllisesti siitä saakka, kun tieto tapaturmasta oli saatu. Vuodenvaihteessa piispa kärsi myös korkeasta kuumeesta ja päänsärystä ja oli varsin väsynyt ja heikko, mutta muuten hän on kyennyt ottamaan vastaan vieraita ja iloinnut ystävien tapaamisesta, vaikkakin vierailuiden toivotaan olevan lyhyitä.

Hiippakunnan pappeja vierailee päivittäin piispan luona vieden hänelle pyhän eukaristian. Piispan sairausloman aikana hiippakunnan asioita hoitaa yleisvikaari, isä Raimo Goyarrola. 15.1. antamassaan tiedonannossa hän sanoo:

”Hiippakunnan hallinnossa noudatetaan apostolisen nuntiuksen, arkkipiispa Greenin antamia ohjeita. Toisin sanoen työtä jatketaan kuten tähänkin asti. On monia tehtäviä, joita yleisvikaari voi suorittaa oman virkansa perusteella, ja sitten sellaisia, jotka hän piispan puuttuessa voi ottaa hoitaakseen.

”Olen kutsunut nuntiuksen käymään piispaa tapaamassa. Mahdollisesti vierailu toteutuu jo lähipäivinä. Nuntius tietää, että torstaina 17.1. alkaa ekumeeninen pyhiinvaellus Roomaan, jonne lähden piispan edustajana. Kun tapaamme siellä paavi Franciscuksen, aion pyytää häneltäkin esirukouksia piispan puolesta.”

Monissa eri seurakunnissa ja uskonnollisissa yhteisöissä myös Suomen ulkopuolella on rukoiltu paljon piispa Teemun tervehtymisen puolesta. Tämä on kaunis osoitus siitä yhtenäisyydestä ja läheisyydestä, joka katolilaisten keskuudessa mutta myös kaikkien kristittyjen välillä vallitsee.

Piispa Teemun veljien kanssa on sovittu, että jatkossa piispan tilasta kerrotaan vain merkittävien muutosten yhteydessä.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...