Valitse Sivu

Ykseyden ihmeellinen ilmentyminen

Ykseyden ihmeellinen ilmentyminen

Täällä viikolla vietämme rukousviikkoa kristittyjen ykseyden puolesta. Se on erityinen armon aika, jolloin voimme kiittää, pyytää anteeksiantoa ja unelmoida kaikkien kristittyjen ykseydestä Kristuksen kirkossa.

Nämä päivät, jolloin piispamme Teemu toipuu sairaalassa, ovat ihmeellinen ykseyden ilmentyminen ja voimakas rakkauden osoitus.

Katolilaisilta on tullut piispantaloon lukuisia soittoja, sähköposteja ja viestejä; he ovat kysyneet piispan terveydestä ja kertoneet rukoilevansa piispan puolesta. Luterilaisten ja ortodoksisten veljiemme ja sisartemme tuesta ja rukouksesta on ollut myös monia esimerkkejä. Lukuisat piispat, papit, pastorit ja maallikot ovat osoittaneet läheisyytensä piispallemme. Näillä linjoilla haluan kiittää teitä koko sydämestäni rukouksista ja läheisyydestänne. Rukoilkaamme edelleen piispa Teemun puolesta.

Suomi on maa, jossa ekumenia ei ole teoriaa, vaan se on jokapäiväinen todellisuus, elävä ja tehokas. Konkreettisena esimerkkinä on se, että sunnuntaisin saamme käyttää luterilaisten ja ortodoksisten seurakuntien tiloja katolisen messun vietossa. Lisäksi on lukuisia rukouksen ja vuoropuhelun kokoontumisia, joihin me kristikunnan kristityt osallistumme yhdessä.

Rehellisesti ja vilpittömästi tunnustan kiitollisella ilolla muiden kristittyjen ystävyyden ja luottamuksen katolista kirkkoa kohtaan ja myös Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja katolisen kirkon välisen opillisen läheisyyden. Tulosta tästä läheisyydestä on ”Kasvavaa yhteyttä. Julistus kirkosta, eukaristiasta ja virasta”. Haluamme levittää tätä ekumeenista lahja-armoa kansainvälisesti.

Pyhän Hengen tuli sulattaa mielemme ja sydämemme lumen. Jumalan armon puhdas vesi jatkaa kurssiaan kastamalla laaksoja ja niittyjä, tuottaen pyhyyden ja ykseyden hedelmiä. On syytä unelmoida ja luottaa siihen, että Jeesus rukoilee edelleen, että me kaikki kristityt olisimme yhtä, niin kuin Isä Jumala Jeesuksessa ja Jeesus Isässä. Meidän on omalta osaltamme annettava hänen tehdä ykseyden ihme rukoilemalla ja keskustelemalla nöyrästi ja kärsivällisesti.

Siunatkoon laupias Jumala meitä ja antakoon meille täydellisen näkyvän ykseyden hänen kirkossaan.

Pyhän Henrikin juhlapäivänä 19.1.2019

Yleisvikaari Raimo Goyarrola

Tietoja kirjoittajasta

Raimo Goyarrola

Isä Raimo Goyarrola on Pyhän Ristin ja Opus Dein prelatuurin pappi, joka toimi Helsingin hiippakunnan yleisvikaarina vuoteen 2019 asti.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...