Valitse Sivu

Juhlavuoden 2025 teema on “Toivon pyhiinvaeltajat”

Juhlavuoden 2025 teema on “Toivon pyhiinvaeltajat”

Paavi Franciscuksen kirkon juhlavuodelle 2025 valitsema teema on “Peregrinantes in spem – Toivon pyhiinvaeltajat”. Teeman paavi alunperin ilmoitti nykyisen Evankelioimisen viraston johtajalle, arkkipiispa Rino Fisichellalle, kirjeessä jo pari vuotta sitten, ja nyt vihdoin on avattu juhlavuoden verkkosivutkin monilla eri kielillä osoitteessa iubilaeum2025.va.

Kirjeessä pyhä isä totesi muun muassa, että “meidän on pidettävä yllä meille annettua toivon liekkiä ja autettava kaikkia hankkimaan uutta voimaa ja varmuutta katsomalla tulevaisuuteen avoimin mielin, luottavaisin sydämin ja kaukokatseisin silmin. Tuleva juhlavuosi voi suuresti edistää toivon ja luottamuksen ilmapiirin palauttamista esivaiheena uudistumiselle ja uudelleensyntymiselle, jota niin kipeästi kaipaamme. Siksi olen valinnut juhlavuoden motoksi ‘Toivon pyhiinvaeltajat’.” 

Paavi sanoo uskovansa, että tämä edellyttää kuitenkin sitä, että ”kykenemme palauttamaan universaalin veljeyden tunteen ja kieltäydymme sulkemasta silmiämme räikeän köyhyyden tragedialta, joka estää miljoonia miehiä, naisia, nuoria ja lapsia elämästä ihmisarvoista elämää”.

Paavi Franciscus toteaa, että juhlavuoden hengellinen ulottuvuus vaatii aina kääntymystä. “Ymmärtäessämme, että me kaikki olemme pyhiinvaeltajia täällä maan päällä, jonka Herra on antanut meille viljeltäväksi ja varjeltavaksi (vrt. 1. Moos. 2:15), älkäämme koskaan unohtako tämän matkamme aikana ihailla luomakunnan kauneutta ja huolehtia yhteisestä kodistamme. Toivon, että tuleva juhlavuosi vietetään ja koetaan myös tämän tarkoituksen mukaisesti. Yhä useammat miehet ja naiset, mukaan lukien monet nuoret ja lapset, ovat tulleet tietoisiksi siitä, että luomakunnan hoito on olennainen ilmaus uskostamme Jumalaan ja tottelevaisuudestamme hänen tahtoaan kohtaan.”

Juhlavuoden virallinen julkistus tapahtuu paavillisella bullalla, jonka alustavaksi julkaisupäiväksi on arvioitu 9.5.2024. Juhlavuoden virallinen logo löytyy juhlavuoden verkkosivuilta sekä suomeksi tämän artikkelin yhteydessä.

KATT / Vatican News / iubilaeum2025.va

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...