Valitse Sivu

Monsignore Vimparista prelaatti

Monsignore Vimparista prelaatti

Paavi Franciscus on korottanut monsignore Tuomo T. Vimparin hänen pyhyytensä kunniaprelaatiksi. Muutama vuosi sitten pyhä isä päätti myöntää prelaatin arvon vastedes vain harvoin ja yksinomaan Pyhän istuimen palveluksessa oleville papeille.

Prelaatti Vimpari on toiminut aiemmin Helsingin hiippakunnan yleisvikaarina ja vuodesta 2006 Pyhän istuimen diplomaattipalvelussa. Hän on palvellut muun muassa Ukrainassa, Saksan liittotasavallassa, Intiassa ja samalla Nepalissa. Tällä hetkellä hän työskentelee ensimmäisenä nuntiatuurineuvoksena apostolisessa nuntiatuurissa Nigeriassa. Maassa on yli 60 miljoonaa katolilaista ja yli viisikymmentä piispaa.

Prelaatti Vimpari on ollut vuodesta 2009 hänen pyhyytensä kappalainen arvonimenään monsignore. Hänen pyhyytensä kunniaprelaatin arvo on tätä korkeampi, minkä vuoksi sen saaneita on tapana kutsua myös prelaateiksi.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Uusin lehti ja arkisto

Aihevalikko

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Uusimpia videoita

Ladataan...

Arkistot

Tilaa tiedotteemme