Valitse Sivu

Monsignore Vimparista prelaatti

Monsignore Vimparista prelaatti

Paavi Franciscus on korottanut monsignore Tuomo T. Vimparin hänen pyhyytensä kunniaprelaatiksi. Muutama vuosi sitten pyhä isä päätti myöntää prelaatin arvon vastedes vain harvoin ja yksinomaan Pyhän istuimen palveluksessa oleville papeille.

Prelaatti Vimpari on toiminut aiemmin Helsingin hiippakunnan yleisvikaarina ja vuodesta 2006 Pyhän istuimen diplomaattipalvelussa. Hän on palvellut muun muassa Ukrainassa, Saksan liittotasavallassa, Intiassa ja samalla Nepalissa. Tällä hetkellä hän työskentelee ensimmäisenä nuntiatuurineuvoksena apostolisessa nuntiatuurissa Nigeriassa. Maassa on yli 60 miljoonaa katolilaista ja yli viisikymmentä piispaa.

Prelaatti Vimpari on ollut vuodesta 2009 hänen pyhyytensä kappalainen arvonimenään monsignore. Hänen pyhyytensä kunniaprelaatin arvo on tätä korkeampi, minkä vuoksi sen saaneita on tapana kutsua myös prelaateiksi.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...