Valitse Sivu

Isä Juurikkala tohtoriksi Roomassa

Isä Juurikkala tohtoriksi Roomassa

Isä Oskari Juurikkala väitteli pyhän teologian tohtoriksi Paavillisessa Santa Crocen yliopistossa Roomassa syyskuun loppupuolella. Hänen dogmatiikan alaan kuuluva väitöskirjansa ”The Metaphor of the Book of Nature in Patristic and Medieval Theology” käsittelee kirkkoisien ajatusta luomakunnasta Jumalan ensimmäisenä kirjana. Tällainen ”Luonnon kirja” -metafora perustuu ajatukseen, että Jumalan ikuinen Sana oli läsnä luomistyössä – ”hänen kauttaan kaikki on tehty”. Väitöskirjan ohjaaja oli Giuseppe Tanzella-Nitti ja vastaväittäjinä olivat Marco Vanzini ja Juan Carlos Ossandon. Väitös sai arvosanan summa cum laude.

Vuonna 1981 syntynyt Juurikkala vihittiin papiksi vuonna 2016. Hän kuuluu Pyhän ristin ja Opus Dein prelatuuriin. Hän on väitellyt tohtoriksi myös kauppatieteistä (Itä-Suomen yliopisto 2012) ja oikeustieteestä (Helsingin yliopisto 2015).

KATT

Disputaatio luonnon kirjasta

Isä Oskari Juurikkala disputoi väitöskirjastaan patristisen ja keskiaikaisen teologian dosentin Pauli Annalan kanssa Studium Catholicumin Angelicum-salissa, Ritarikatu 3b, 00170 Helsinki, tiistaina 22. lokakuuta kello 12-14. Tervetuloa!

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...