Valitse Sivu

Ei särkynyt enkeli vaan: Kristuksen ristillä runneltu ruumis ja messussa murrettu ehtoollisleipä

Ei särkynyt enkeli vaan: Kristuksen ristillä runneltu ruumis ja messussa murrettu ehtoollisleipä

Suomenkin tv:ssä tänä syksynä esitetty 6-osainen sarja irlantilaisesta katolisesta papista ja hänen seurakuntalaisistaan oli kunnollista katsottavaa rehellisyydessään, outoa loppuhymistystä lukuunottamatta.

Filmin nimi (Broken) oli kääntäjiltä jäänyt liian katolisena ehkä ymmärtämättä. Ainakin siitä oli tehty yhä muodikkaan enkelihömpän mukainen. Särkyneellä enkelillä ehkä haluttiin myös viitata pääosassa olleeseen pappiin, joka oli lapsena joutunut hyväksikäyttäjän uhriksi.

Kuitenkin kertomuksen kirjoittajan tarkoitus oli viitata Kristuksen runneltuun ruumiiseen, myös murrettuna ehtoollisleipänä. Ja samalla tietysti kirkon kärsiviin jäseniin, joiden elämästä filmi myös kertoi.

Filmiä oli kuvattu Liverpoolissa St. Francis Xavierin kirkossa. Kirjoittaja Jimmy McGovern, joka oli ollut tuon seurakunnan jäsen lapsena, kuvaa draamaansa sanoen: Se kertoo eukaristiasta (it was all about Eucharist).

Kaarina Koho
(The Tablet 15.9.2018)

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...