Valitse Sivu

Isä Adrian Borst SCJ on kuollut

Isä Adrian Borst SCJ on kuollut

Suru-uutinen on kohdannut Helsingin hiippakuntaa: Jeesuksen pyhän sydämen pappien kongregaation esimies on lähettänyt tiedon, että taivaallinen Isä kutsui tiistain vastaisena yönä 6.7.2021 luokseen Suomessa pitkään palvelleen isä Adrianus (Adrian, Adri) Borstin SCJ pitkän sairauden jälkeen, kuitenkin hieman yllättäen.

Adrian Borst syntyi 7.8.1932 Alkmaarissa Pohjois-Hollannissa, liittyi Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan 8.9.1952 ja hänet vihittiin papiksi Roomassa 21.12.1957. Hän nukkui pois tiistaiaamuna 6.7.2021 Pyhän Joosefin SCJ-yhteisössä dominikaanisisarten talossa Nijmegenissä.

Isä Adrian toimi Suomessa runsaat 25 vuotta sekä Helsingissä että Turussa. Sen jälkeen hän oli veljeskunnan yleisesikunnan jäsen 12 vuotta ja hoiti veljeskunnan lähetysasioita varsinkin Aasiassa. Tämän jälkeen hän jäi vielä moneksi vuodeksi Roomaan. Lopuksi hän asettui pikku hiljaa lepäämään Nijmegeniin.

Alustavan tiedon mukaan isä Borstin hautajaiset pidetään maanantaina 12. heinäkuuta Nijmegenissä ja hänet haudataan Jonkerbosin hautausmaahan, jossa veljeskunnalla on uusia hautapaikkoja. Suomessa järjestettävistä sielunmessuista tiedotetaan mahdollisuuksien mukaan erikseen.

Levätköön rauhassa.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

2 Kommentteja

  1. Seppo

    Ikuinen muisto!

  2. Seppo

    Kiitollisena muistelen vanhaa rippi-isääni pater Adriania. Ikuinen muisto!

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...