Valitse Sivu

Caritas-kuulumiset

Caritas-kuulumiset

Lahjoita leiritukea! 

Suomen Caritas tukee vähävaraisia lapsia ja nuoria leirimaksuissa. Leirituki tarjoaa lapsille ja nuorille leirielämyksen. Tukesi avulla leiriläiset saavat vaihtelua loman viettoon. Leirituki antaa perheille taloudellista helpotusta. Kesän lähestyessä tuen tarve on suurimmillaan. Leiritukea saavat esimerkiksi ursuliinien lastenleireille osallistuvat lapset sekä vahvistusleireille osallistuvat nuoret. 

”Leirituki on tärkeä, jotta lapset ja nuoret pääsisivät kotiympyröistä pois. Monelle lapselle leiriviikko on ainoa kesäloman tapahtuma kesän aikana. Kun autat lapsiperheitä, tuot heille ikimuistoisen leirikokemuksen”, Caritaksen sosiaaliohjaaja Hannele Liukkonen kertoo.

Liukkosella on mukavia kokemuksia kesäleireistä: ”Olen ollut mukana Ursuliinien lastenleireillä. On ollut ihana nähdä, kuinka aiemmin toisilleen tuntemattomat lapset tutustuvat nopeasti toisiinsa ja aloittavat yhteiset leikit. Lasten positiivinen energisyys on ilahduttavaa. Varhaisesta aamusta iltaan lapset jaksavat ohjatun toiminnan ja hiljentymisen päivän messuun. Vapaa-ajalla uiminen taitaa olla mieluisinta. Ruokailut ovat tärkeä osa päivärytmiä, leiriviikon ruokalista on terveellinen ja monipuolinen. Ruoka on aina maistunut mainiosti ja sitä on ollut riittävästi. Leirillä saa turvallisessa ympäristössä purkaa kouluvuoden paineet heti loman alettua”, Liukkonen muistelee.

Vuonna 2022 pystyimme helpottamaan yhteensä kahdeksan eri leirin osallistujien maksuissa. Leirituen määrä oli yhteensä 3650 euroa. Vuonna 2023 jaoimme tukea 26 lapselle neljälle eri leirille yhteensä 2000 euroa. Kiitos kaikille lahjoittajille, jotka toivat kesämieltä!

Voit lahjoittaa haluamasi summan verkkosivujemme kautta verkkosivuilla caritas.fi/leirituki

Muita vaihtoehtoja ovat:

Tilisiirto:

Saaja: Suomen Caritas ry

Tilinumero: FI73 8000 1270 1545 04

Viite: 2325 (kotimaan sosiaalityö)

MobilePay: 95959 (viesti: kotimaa)

Keräyslupa: RA/2022/218

Kiitos paastokeräyslahjoituksesta! 

Tänä vuonna keräsimme Paastokeräyksen Suomen Caritaksen kehitysyhteistyökohteisiin Bangladeshiin ja Nepaliin. 

Suomen Caritaksen verkkosivujen lahjoitussivut uudistuvat toukokuun aikana. Taustalla on Caritaksen viestinnän ja varainhankinnan asiantuntija Laura Koskelaisen Ammattimainen varainhankinta -opintoihin kuuluva uudistus. Jo Paastokeräyksen ja Kotimaan keräyksen verkkosivut on toteutettu uudistuksessa. Kannattaa käydä katsomassa lahjoitussivujen kehitystä verkkosivuiltamme. Voit lähettää palautetta sivuista osoitteeseen laura.koskelainen@caritas.fi

Suomen Caritakselle on valittu uusi hallitus

Caritaksen vuosikokous valitsi 25.4.2024 uusia hallituksen jäseniä. Nykyisessä hallituksessa on kuusi uutta jäsentä ja kolme, joiden kausi jatkuu. Nykyisen hallituksen jäsenet ovat piispa Raimo Goyarrola, Pekka Palokangas, Mariam Dano, Osmo Vartiainen, Veronika Pollastrini, isä Joosef Dang, Klaus Damsten, Alexandra Lahti–Nuuttila ja Giovanni Canarecci. Piispa Raimosta tulee myös hallituksen puheenjohtaja.

Hyvästelimme kokouksessa myös erovuorossa olleet hallituksen jäsenet, jotka olivat emeritus piispa Teemu Sippo SCJ, Meisa Dano, Gloria Lapitan, Katia Orellana, isä Ryszard Mis, Elie El-Khouri ja Francesco Ferrari.

Vuosikokouksessa oli erityisvieraana Caritas Europan pääsihteeri Maria Nyman. Hän kertoi puheessaan Caritaksen taustalla olevista arvoista, kristillisestä lähimmäisenrakkaudesta. Hän muistutti, että Laupias samarialainen ei kysellyt autettavan ihmisen taustoja tai avun tarvetta. Hän auttoi pyyteettömästi. Sama henki on Caritaksen auttamistyön taustalla. 

Nyman tapasi vierailullaan useita eri kirkkojen ja järjestöjen edustajia ja kertoi liikuttuneensa siitä, miten vedämme yhtä köyttä. Nymanin mielestä uskonnollistaustaisilla järjestöillä on tärkeä rooli tämän päivän maailmassa. Hän ilahtui, että Suomen Caritas on vaikutusvaltainen ja omistautunut järjestö, vaikka se onkin kooltaan pieni.

Kokouksen päätteeksi osallistujat pääsivät nauttimaan indonesialaista ruokaa, jotka vapaaehtoiset olivat valmistaneet.

Caritaksen ruokajakelu 

Caritaksen ruokajakelu jää tauolle koko kesän ajaksi. Viimeinen jako ennen taukoa on 27.5. ja seuraava sitten 2.9.2024 kello 15.00.

Tervetuloa ostoksille Caritas-kauppaan!  

Caritas-kauppa on ennen kesätaukoa keskiviikkoisin auki kello 18 asti. Tiistaina, torstaina ja perjantaina olemme auki kello 10–15. Caritas-kauppa on osoitteessa Kuusitie 6, 00270 Helsinki.

Kaupasta löytyy myös luostarissa tehtyä kosmetiikkaa sekä laadukasta kahvia ja teetä. Myymme myös Mifukon ihania tuotteita. Mifuko on suomalainen yritys, jonka kanssa teemme yhteistyötä kehitysyhteistyöhankkeessamme Keniassa. Mifuko yhdistää pohjoismaisen muotoilun kenialaiseen käsityötaitoon. Caritaksen hankkeessa naiset oppivat tekemään koreja, joita myydään myös Suomessa. 

Verkkokauppamme on aina auki osoitteessa www.caritas.fi/caritas-kauppa. 

Kierrätysvaatteita myymme vain kivijalkamyymälässä, tervetuloa!

Liity Caritaksen jäseneksi! 

Jäsenet ja kuukausilahjoittajat saavat Caritaksen uutiskirjeen, joissa kerrotaan kuulumisia hankkeista sekä muusta Caritaksen toiminnasta. Lue lisää jäsenyydestä osoitteesta www.caritas.fi/liity-jaseneksi.

caritas.f

Kuvassa: piispa Raimo, Caritas Europan pääsihteeri Maria Nyman ja emerituspiispa Teemu Sippo SCJ vuosikokouksessa.

.

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...