Valitse Sivu

Väkivalta loppukoon! Vain rakkaus voi hiljentää vihan

Väkivalta loppukoon! Vain rakkaus voi hiljentää vihan

Pian Nizzan väkivaltaisten tapahtumien jälkeen myös Itävallan pääkaupungissa Wienissä jouduttiin aseellisen terrori-iskun kohteeksi. Muun muassa Wienin synagogan edessä ammuskelleen miehen kiväärin luoteihin kuoli lopulta neljä ihmistä, 23 haavoittui.

Rabbi Schlomo Hogmeister kertoi epäilleensä aluksi, että kysymyksessä oli jonkinlainen ilotulitus, mutta nopeasti kävi selväksi, että kadulla ammuskeltiin ihmisiä, jotka olivat läheisissä baareissa ja ravintoloissa.

Paavi Franciscus on ilmaissut läheisyytensä terrori-iskussa menehtyneiden ja loukkaantuneiden omaisille sekä kaikille, niiden vaikutuksista kärsiville. Vatikaanin valtiosihteerin välittämässä viestissä sanotaan: ”Paavi Franciscus on saanut tietää Wienin väkivaltaisesta iskusta, joka on aiheuttanut kuolemaa ja kärsimystä viattomille ihmisille. Hän ilmaisee läheisyytensä kaikille haavoittuneille ja rukoilee, että he parantuisivat nopeasti.”

Samassa sähkeessä todetaan, että ”paavi Franciscus uskoo kaikki uhrit Jumalan armeliaisuuden varaan ja pyytää Herralta, että väkivalta ja viha loppuisivat ja että rauhallinen rinnakkainelo voisi vahvistua yhteiskunnassa. Sydämensä pohjasta hänen pyhyytensä jakaa siunauksensa niille, joita tämä tragedia on koskettanut.”

Twitterissä paavi Franciscus kommentoi asiaa näin: ”Ilmaisen suruni ja tyrmistykseni Wienin terrori-iskun johdosta. Rukoilen uhrien ja heidän perheittensä puolesta. Väkivalta loppukoon! Vahvistakaamme yhdessä rauhaa ja veljeyttä. Vain rakkaus voi hiljentää vihan.”

KATT / Vaticannews.va

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...