Valitse Sivu

Juventus Catholican toiminta käynnistyi

Juventus Catholican toiminta käynnistyi

Juventus Catholican (JC) ensimmäiseen tapahtumaan osallistui kahden päivän aikana yhteensä 24 nuorta. Tapahtumassa pääsimme näkemään sekä vanhoja että uusia kasvoja. Paastonajan nuortenviikonloppu järjestettiin Pyhän Marian seurakunnassa ja opiskelijakoti Tavasttähdessä maaliskuun puolivälissä. Viikonloppu rakentui teeman “Käyttäkää oikein jokainen hetki” ympärille. Isä Eze Charles Nwoko vastasi esitelmien pitämisestä. Vaikka kyseessä oli paastonajan tapahtuma, emme halunneet järjestää perinteistä retriittiä. Hengellisen ohjelman lisäksi vietimme aikaa pelaillen, jutellen ja hyvän ruoan parissa. Tunnelma oli sekä harras että välitön ja lämmin. Viikonloppu oli loistava mahdollisuus tutustua muista kaupungeista tulleisiin katolilaisiin  ja ekumeeniseen ystäviin sekä viettää aikaa yhdessä pelaten esimerkiksi pöytätennistä tai -jalkapalloa.

Kaksipäiväisen tapahtuman ensimmäisenä päivänä aloitimme messulla kirkossa ja siitä siirryimme Tavasttähteen, jossa isä Eze piti esitelmän ajasta. Ruokailun ja ruusukkorukouksen jälkeen ilta taittui pitkälti pelien ääressä. Pyhän Marian seurakuntasaliin mahtui myös samaan aikaan järjestetty nuortenilta, joka osallistui oman opetushetkensä lisäksi yhdessä peleihin. Toisena päivänä syötiin aamupalaa yhdessä, minkä jälkeen isä Eze jatkoi muun muassa siitä, kuinka meillä on mahdollisuus käyttää aikaa aina uudelleen kääntymykseen. Esitelmä herätti paljon ajatuksia ja hyviä kysymyksiä. Tämän jälkeen rukoiltiin ristintien hartaus ja vietettiin yhdessä messua.

JC:llä on ilouutisia hiippakunnalle: järjestämme ensimmäistä kertaa omat Hiippakunnan nuortenpäivät tänä kesänä. Nuortenpäivät pidetään 23.–25.8.2024 Kunstenniemen leirikeskuksessa Naantalissa, merenrannan äärellä. Piispa Raimo ja isä Eze ovat vastuussa tapahtuman opetussisällöstä. Kutsuttuina ovat kaikki Suomen katolilaiset 14–28-vuotiaat nuoret sekä tietenkin kaikki muut ikäryhmään kuuluvat kiinnostuneet. Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautuminen osoitteessa bit.ly/nuortenpäivät24.

Juventus Catholica (JC) on Suomen katolisten nuorten oma järjestö, jonka toiminnasta vastaavat nuoret itse yhteistyössä hiippakunnan kanssa. Kohderyhmänä ovat ensisijaisesti 15–28-vuotiaat nuoret. Lisätietoa järjestöstä löytyy osoitteesta www.juventuscatholica.fi sekä somekanavilta facebook.com/juventuscatholica ja instagram.com/juventuscatholica.

Iita Haataja & Kinga Makfalvi

Kuvat Patarapond Sukta

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...