Valitse Sivu

Ritarit retretissä birgittalaissisarten luona Turussa

Ritarit retretissä birgittalaissisarten luona Turussa

Pyhän Haudan ritarit kokoontuivat kolmen vuoden tauon jälkeen Turun birgittalaisluostarissa. Yhteinen retretti oli jäänyt pois viime vuosina covid-pandemian takia. Kolmipäiväinen retretti (3.-5.2.2023) seurasi perinteistä, selkää ja tiivistä ohjelmaa: Ensimmäisenä iltana vesper, ripittäytyminen, meditaatio, kompletorium. Toisena päivänä laudes, messu, meditaatio, ruokailu ja kolmas meditaatio. Retretti tapahtui täydellisessä hiljaisuudessa. Kolmantenä päivänä messu ruotsiksi ja retretin yhteenveto. 

Meditaatiot piti isä Oskari Juurikkala Opus Deistä. Isä Anders Hamberg, ritarikunnan oma pappi, oli estynyt ja piispa Teemu oli juuri siirtynyt eläkkeelle Saksan Freiburgiin Herz-Jesu-Klosteriin. Kolmen meditaation aiheet liittyivät inkarnaatioon Raamatun ja Vatikaanin II kirkolliskokouksen tekstien pohjalta. 

Monet kysyvät, miksi katolilaiset osallistuvat retretteihin. Vastaus on sekä hengellinen että sosiaalinen. Syvä henkinen yhteys kokeneen ja ammattitaitoisen vetäjän johdolla vahvistaa uskoa ja yhteenkuuluvuutta. Retrettiin varattu aika on antoisaa, se antaa mahdollisuuden oman elämän tutkisteluun ja elämäntilanteen uudelleenarviointiin. Retretti avaa myös mahdollisuuden syvätutkisteluun elämän tarkoituksesta. Se, joka ottaa retretin vakavasti, kasvaa hengellisyydessä ja läheisyydessä Jumalaan. Kokonaisuudessaan arvokas kokemus.

Jan-Peter Paul

Tietoja kirjoittajasta

Jan-Peter Paul

Ekon. dr. Jan-Peter Paul är docent och författare. Han har verkat i ledande ställning i näringslivet och inom EU-kommissionen. Han är aktiv i många organisationer inom den katolska kyrkan i Finland.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

KATOLINEN VARTTI (audio)

Kaikki lähetykset 2020-

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Uusimpia videoita

Ladataan...

Arkistot

Tilaa tiedotteemme