Valitse Sivu

Trondheimiin vihdoin uusi piispa

Trondheimiin vihdoin uusi piispa

Paavi Franciscus on 1.10.2019 nimittänyt Trondheimin prelatuurin uudeksi piispa-prelaatiksi Englannin Leicestershiressä sijaitsevan Mount St. Bernardin trappistiluostarin apotin isä Erik Vardenin OCSO. 

Trondheimin prelatuuri on ollut ilmaa omaa prelaattia vuodesta 2009 alkaen, jolloin nyt jo edesmennyt piispa Georg Müller SSCC joutui eroamaan tehtävästä. Prelatuurin apostolisena asiainhoitajana on toiminut siitä alkaen Oslon piispa Bernt Eidsvig Can.Reg.

Isä Varden on syntynyt Norjan Sarpsborgissa 13.5.1974. Hän liittyi trappistisääntökuntaan vuonna 2002 ja antoi juhlalliset luostarilupaukset 6.10.2007. Hänet vihittiin papiksi 16.7.2011. Hän on opiskellut filosofiaa ja teologiaa Cambridgessä valmistuen sieltä teologian tohtoriksi sekä tehnyt lisensiaattitutkinnon Roomassa.

Trondheimin prelatuuri on Norjan kolmesta kirkollisesta hallintoalueesta keskimmäinen. Etelässä se rajoittuu Oslon hiippakuntaan ja pohjoisessa Tromssan prelatuuriin. Siihen kuuluvat Trondheimin, Kristiansundin, Levengerin, Molden ja Ålesundin seurakunnat. Alueen noin 720 000 asukkaasta katolilaisia on lähes 16 000. Koko Norjan 5,3 miljoonasta asukkaasta katolilaisia on tätä nykyä lähes 170 000 eli vähän yli 3 prosenttia.

KATT / VIS / katolsk.no

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...