Valitse Sivu

Paavi huolissaan antisemitismin kasvusta

Paavi huolissaan antisemitismin kasvusta

Paavi Franciscus otti 20. tammikuuta vastaan valtuuskunnan Simon Wiesenthal Centeristä, joka ”pyrkii taistelemaan kaikkia antisemitismin, rasismin ja vähemmistöjen vihan muotoja vastaan”.

Lyhyessä puheessaan pyhä isä muistutti, että 27.1. vietetään Auschwitz-Birkenaun keskitysleirin vapauttamisen 75-vuotispäivää. Hän muisteli myös kyseisellä keskitysleirillä käyntiään vuonna 2016 ja rukoustaan täydessä hiljaisuudessa, jota tarvitaan ”pitämään muisto elävänä. Jos hukkaamme muistomme, tuhoamme tulevaisuutemme.”

Paavi kertoi olevansa huolissaan vihanpidon kasvamisesta maailmassa. ”Aivan hiljattain olemme todistaneet antisemitististen barbaaristen tekojen uutta yleistymistä. Vielä kerran tuomitsen jyrkästi kaikki antisemitismin muodot. Ongelman syiden voittamiseksi meidän on kuitenkin sitouduttava myös muokkaamaan sitä maata, josta viha nousee ja kylvettävä sen sijaan rauhan siemeniä. Sillä juuri integroimalla ja yrittämällä ymmärtää toinen toisiamme me voimme paremmin suojella myös itseämme. Siksi on tärkeää integroida uudelleen ne, jotka ovat syrjäytyneet, etsiä niitä, jotka ovat etääntyneet, tukea niitä, joita väheksytään varojen tai omaisuuden puutteen takia, ja avustaa niitä, jotka ovat suvaitsemattomuuden ja syrjinnän uhreja.”

KATT / Vatican News

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...