Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti – huhtikuu 2019

Rukouksen apostolaatti – huhtikuu 2019

Maailmassa on paljon ihmisiä, jotka hoitavat sairaita riippumattomien humanitaaristen avustusjärjestöjen palveluksessa. He pelastavat ihmishenkiä ja auttavat siellä, missä hätä on suurin. He hoitavat ihmisiä riippumatta heidän etnisestä, uskonnollisesta tai poliittisesta taustastaan. Vuoden jokaisena päivänä yli 40 000 työntekijää antaa humanitaarista apua ja hoitoa noin 70 maassa ympäri maailmaa.

Jeesus sanoo meille, että ”autuaampi on antaa kuin ottaa”. Ehkä monet näistä lääkäreistä ja humanitaarista työtä tekevistä eivät ole kristittyjä – ja kuitenkin he tekevät, mitä Jeesus haluaa. Jeesus kehottaa opetuslapsiaan olemaan rakkauden ja ilon palvelijoita tässä maailmassa. ”Ihmisille, jotka ajelehtivat edestakaisin toivon ja epätoivon välillä, jotka kamppailevat ymmärtääkseen jotakin olemassaolon tarkoituksesta, opetuslapset saavat sanoa: ’Sinun elämälläsi on tarkoitus, sillä Jumala rakastaa sinua.'” (Wilfrid Stinissen)

On helpompi uskoa hyvään Jumalaan, kun vierellä on hyviä ihmisiä. Rukoilemme, että kaikki haluaisivat auttaa toista ihmistä, kun näkevät kärsivän ruumiin ja kiusatun sielun. Silloin kaikilla on voimaa uskoa, että elämän tarkoitus on rakkaus. Neitsyt Maria, sairaiden parantuminen, rukoile puolestamme.

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Huhtikuu – Yleinen

• Rukoilkaamme lääkärien ja heidän kanssaan humanitaarista työtä tekevien puolesta, jotka sota-alueilla vaarantavat elämänsä pelastaakseen toisten hengen.

April – Universell

• För läkare och hjälparbetare som i krigsdrabbade områden riskerar sina egna liv för att rädda andras.

Toukokuu – Lähetystyö

• Rukoilkaamme, että kirkko Afrikassa olisi jäsentensä sitoumuksen kautta ykseyden siemen kansojen kesken ja toivon merkki maanosalleen.

Maj – Evangelisationen

• Att Kyrkan i Afrika genom sina medlemmars engagemang, kan sprida enhet bland folken och bli ett hoppets tecken för hela kontinenten.

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...