Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Kesäkuun 2021 rukouksen apostolaatin palsta

Me olemme luodut Jumalan kuvaksi. Jumala on Yksi, mutta kolmessa persoonassa. Me olemme todellisia ihmisiä, kun olemme suhteessa toisiin. Raamatusta luemme: ”Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.”(1. Moos. 1:27) 

Jumala loi ihmisen, joka on olemassa kahtena: miehenä ja naisena. Pelkästään mies ei ole täysi ihminen eikä pelkästään nainen ole täysi ihminen. ”Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään.” (1. Moos. 2:18) Mitä tämä tarkoittaa? Me olemme tosi ihmisiä, kun suhteemme toisiimme ovat oikeat. Kasvan ihmisenä, kun olen oikeassa suhteessa Jumalaan ja toiseen ihmiseen. Näin heijastan Kolminaisuuden kuvaa. Siksi Jeesus antoi meille käskyn: ”Rakasta Herraa, Jumalaasi ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.” Jos rakastan itseäni ja muita ja Jumalaa, olen täysi ihminen.

”Sakramenteista, jotka kaikki ovat meille merkkejä Jumalan rakkaudesta, avioliitto erottuu siinä, että morsian ja sulhanen jakavat sen toisilleen. Se on myös tärkeä sakramentti: se päättää kahden ihmisen elämäntiestä, se vaikuttaa myös yhteiskunnan ja kirkon tulevaisuuteen. Sen vuoksi kirkko haluaa olla vahvistamassa tämän liiton ja lujittaa sitä rukouksellaan ja siunauksellaan”. (Avioliiton solmiminen)

Nuorille, jotka valmistautuvat avioliitoon voi vain sanoa ”Jos te uskotte, että Jumala ja ihmiset, jotka rakastavat teitä, ovat teitä lähellä, jos teidän rakkautenne syvenee ja kypsyy päivästä toiseen, teidän avioliittonne on onnellinen tulevaisuudessakin”.

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Kesäkuu  –  Lähetystyö

Rukoilemme nuorten puolesta, jotka valmistautuvat avioliittoon kristillisen yhteisönsä tukemina, jotta he kasvaisivat, rakkaudessa, uskollisuudessa ja kärsivällisyydessä.

Juni –  Evangelisation

Vi ber att de unga som förbereder sig för äktenskap, med stöd av sina församlingar, kan växa i kärlek, generositet och trofasthet.

Heinäkuu  –  Yleinen

Rukoilemme, että yhteiskunnallisissa, taloudellisissa ja poliittisissa konflikteissa edistäisimme rohkeasti ja antaumuksella vuoropuhelua ja ystävyyttä. 

Juli  –  Universell   

Vi ber att vi i sociala, ekonomiska och politiska konfliktsituationer, kan vara modiga och  hängivna i skapandet av vänskap och dialog.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...