Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Tammikuun 2024 rukouksen apostolaatin palsta

Tammikuussa me rukoilemme, että Pyhä Henki vahvistaa meitä yhtenäisyydessä eroavaisuuksistamme huolimatta. Jumala haluaa lopettaa jakautumisen. Mikä on minun evankeliumini? Mitä haluaisin kertoa toisille Jeesuksesta? Aina pitäisi puhua totta ja myös on hyvä tietää, kenelle puhun. Meidän on joskus vaikea erottaa, mitä, milloin ja kenelle meidän pitäisi sanoa tai antaa todistus.

Voimme ihmetellen kysyä, miksi esimerkiksi piispa Henrik tuli Suomeen. Me uskovat ihmiset ajattelemme, että hänellä oli syvä tuntemus siitä, miten jokainen ihminen ansaitsee onnellisuuden. Pyhä piispa ymmärsi, että vain Jeesus Kristus voi opettaa meitä ja antaa meille todellisen ilon. Sen vuoksi hän tuli Suomeen, maahan, missä ihmiset vielä olivat etsimässä totuutta. Kun me tutustumme Jeesukseen, kaikki muuttuu. Jopa kuolemasta voi tulla voiton merkki. Maailman silmissä pyhä Henrik hävisi ja kuoli traagisesti. Mutta me näemme uskon silmin, että hän koki arvokkaan marttyyrikuoleman ja että hänen uhrinsa on suurin mahdollinen rakkauden osoitus ja siunaukseksi koko Suomelle.

Myös pyhä Paavali kertoo meille monta kertaa, että me kaikki olemme erilaisia ja että juuri siksi Kirkko on niin kallisarvoinen, koska siinä on erilaisia ihmisiä. Paavali muistuttaa, että vaikka olemme erilaisia, Kristus yhdistää meidät niin, että yhden ihmisen ilo on koko seurakunnan ilo ja yhden suru koko seurakunnan suru.

Jos ajatellemme tällä tavalla, muistamme, että toiset ihmiset tarvitsevat minua ja minä tarvitsen toisia ja että me kaikki samalla tavalla tarvitsemme Jumalaa ja hänen armoaan.

Tule Pyhä Henki ja anna uskovillesi yksi sydän ja yksi mieli!

Tule ja tee palavaksi kylmä ja hedelmätön ylistyksemme!

Tule ja hajota maan päälta jumalattomuuden pimeys!

Tule ja johdata kaikki Jumalan käskyjen tielle!

Tule ja säilytä meidät Sinun totuudessasi!

Oi Jumalan Viisaus, tule ja pelasta meidät niillä vaiheilla, jotka Sinä parhaiten tiedät!

Lohduttaja, Pyhä Henki, tule ja asu meissä!

(Akatistos Pyhälle Hengelle)

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Tammikuu   

Rukoilemme, että Pyhä Henki auttaisi meitä tunnistamaan kristillisten yhteisöjen erilaiset armolahjat ja löytämään katolisen kirkon eri traditioiden ja rituaalien rikkauden.

Januari

Vi ber att vi med den Helige Andes hjälp bejakar kristenhetens olika nådegåvor, och upptäcker rikedomen i Katolska kyrkans alla traditioner och ritualer.

Helmikuu   

Rukoilemme, että parantumattomasti sairaat ja heidän perheensä saisivat tarvitsemaansa sairaanhoitoa ja hengellistä tukea.

Februari

Vi ber att  personer med en obotlig sjukdom omfattas av god fysisk och psykisk omvårdnad.

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...