Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Joulukuun 2018 rukouksen apostolaatin palsta

Pyhä Augustinus kirjoitti kerran: ”Voidaan sanoa, että me kristityt verrattuina epäuskoisiin olemme jo valona ympäristöllemme.” Meille kristityille tämä lause antaa rohkeutta ja muistuttaa samalla, että tämä valo on kotoisin Jumalasta. Kirjoittaessaan näin pyhä piispa Augustinus lausuu oikeastaan suoraan Paavalin sanat: ”Ennen tekin olitte pimeyttä, mutta nyt te loistatte Herran valoa. Eläkää valon lapsina” (Ef. 5:8). Mitä epäuskoiset voivat ajatella lukiessaan nämä ajatukset? Kiitos Jumalalle, uskon häneen enkä ole lainkaan varma, mikä on oikea vastaus tähän kysymykseen.

Tämän kuukauden ajan me rukoilemme, että osaisimme puhua maailmalle ymmärrettävää kieltä. Esimerkiksi kun kutsun itseäni maailman valoksi, en sano niin, koska olen ylpeä ja tiedän enemmän kuin muut, mutta uskon, että saamani Pyhän Hengen lahjat auttavat elämään tässä maailmassa. Kristityillä ei tule olla kompleksia uskostaan. Meillä on paljon uskon salaisuuksia, jotka voivat ärsyttää toisia. Joskus meidän tulisi olla kärsivällisiä, koska toiset eivät ehkä ymmärrä, mistä puhumme. Kristityn kieli on rakkauden, uskon ja toivon kieli: tässä kielessä ei ole niinkään paljon sanoja, vaan toimia ja toiset huomioon ottavia asenteita. Taivaallisessa kieliopissa on kaksi tärkeää sääntöä: ”1. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja koko mielestäsi. 2. Rakasta lähimmäistäisi niin kuin itseäsi.” Joka oppi hyvin tämän kielen, voi kirjoittaa kauniita elämän runoja. Neitsyt Maria, Kointähti, rukoile puolestamme.

Rukoilkaamme…

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Joulukuu – Yleinen

Rukoilkaamme uskon välittämisen puolesta, jotta uskon palvelemiseksi ja välittämiseksi työskentelevät löytäisivät kulttuuridialogissa nykyajan olosuhteisiin sopivan kielen.

December – Universell

Att de som är engagerade i att förmedla tron, i dialog med människor, finner ett språk som talar till dagens olika kulturer.

Tammikuu – Lähetystyö

Rukoilkaamme, että nuoret erityisesti Latinalaisessa Amerikassa seuraisivat Marian esimerkkiä ja vastaisivat Herran kutsuun välittää evankeliumin iloa maailmalle.

Januari – Evangelisationen

Att ungdomar särskilt i Latinamerika följer Marias exempel och svarar på Herrens kallelse, genom att sprida glädjens budskap till världen.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...