Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Kesäkuun 2023 rukouksen apostolaatin palsta

”Pyhä Henki (…) jakelee kaikensäätyisille uskoville myös erityisiä armolahjoja. Niiden avulla hän tekee heidät soveliaiksi ja valmiiksi ottamaan vastaan erilaisia tehtäviä ja velvollisuuksia, jotka edistävät Kirkon uudistamista ja laajentamista, kuten on kirjoitettu: ’Kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi’ (1. Kor. 12:7).” (Lumen Gentium 12).

Alusta alkaen kristityt keskustelivat Jumalasta. Uskovat halusivat tietää, kuka hän on. He kysyivät: kuka on Jumala, miten on mahdollista, että Jumala tuli ihmiseksi? Nuorella kirkolla oli paljon kysymyksiä ja pohdintoja. Myöhemmin kirkon historiasta voimme huomata, että ihmiset eivät enää kyselleet tai keskustelleet niin paljon Jumalan salaisuuksista. Nykyään kirkossamme keskustellaan paljon moraalista, laista, sosiaalisista kysymyksistä. Emme useinkaan kysy, kuka Jumala on. Millainen hän on? Silloin, kun ajattelemme Jumalaa, haluamme, että hän auttaa meitä jossakin. Sanomme, että Jumala rakastaa meitä, että hän kuulee meitä, että hän on aina meidän kanssamme. Me puhumme paljon Jumalasta, mutta ajattelemme itseämme.

Isää Jumalaa me kutsumme Luojaksi. Jumalan Poikaa me kutsumme Pelastajaksi. Henkeä voimme kutsua Uudistajaksi tai Vahvistajaksi. Meistä jokainen on kutsuttu tekemään samoin kuin Jumala. Me voimme luoda jotain, aloittaa tai tehdä jonkun hyvän teon. Me voimme pelastaa ja korjata jotain ja me voimme tehdä jotain uutta tai uudistaa tai tehdä jotain paremmaksi. Tämä on elämämme tarkoitus. Ihmiset, jotka eivät tee hyvää, vaan jotka vahingoittavat ja aliarvioivat toisia, eivät ole iloisia, vaan tekevät maailman surulliseksi.

Meidät, Jumalan lapset on kutsuttu toimimaan maailmassa niin kuin Jumala toimii.

Maria, Kirkon Äiti, rukoile puolestamme.

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

.

Rukoilkaamme…

Kesäkuu   

Rukoilemme, että kansainvälinen yhteisö sitoutuisi konkreettisesti kidutuksen poistamiseen ja takaisi avun uhreille ja heidän perheilleen. 

Juni

Vi ber att det internationella samfundet förpliktar sig att avskaffa tortyr och garanterar stöd åt offren och deras familjer.

Heinäkuu   

Rukoilemme, että katolilaiset asettaisivat eukaristian vieton elämänsä keskipisteeksi, niin että se voi syvästi muuttaa ihmissuhteita ja avata heidät Jumalan ja veljiensä ja sisartensa kohtaamiseen. 

Juli

Vi ber att katoliker ger eukaristin en central plats i livet, så att mötet med Gud kan förvandla mänskliga relationer på djupet.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...