Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Huhtikuun 2023 rukouksen apostolaatin palsta

Ensimmäisestä käskystä kuulemme: ”Sinulla ei saa olla muita jumalia.” Mitä tarkoittaa, että olen Kristuksen opetuslapsi, että Hän on minun Herrani? Tämä on tärkeä kysymys. Luotanko Jeesukseen? Uskonko, että Jumala haluaa auttaa minua? Jokaisella meistä on vaikeita kokemuksia. Ehkä joku on tullut raskaasti petetyksi tai pettänyt itse. Ehkä joku kärsii, koska hänen unelmansa eivät ole täyttyneet tai koska hän on yksinäinen. Me haluaisimme sankarillisen kuninkaan, joka tulisi ja tuhoaisi kaikki pahat ihmiset ja antaisi meille iankaikkisen palkkion.

Jeesuksen sydän on Jumalan rakkauden ja ihmisten pahuuden kohtaamispaikka. Synnit satuttavat meitä. Viha toista ihmistä kohtaan synnyttää vihaa. Me suutumme, emme voi antaa anteeksi, me kadehdimme, etsimme mahdollisuutta kostaa. Kun toimimme Jumalaa vastaan, Hän rakastaa meitä vielä enemmän. Kun satutamme Jumalan sydäntä, se vuotaa verta. Kristuksen veri puhdistaa meidät ja antaa meille mahdollisuuden aloittaa alusta. Omien syntien tunnustaminen ja usko Jumalan epäitsekkääseen rakkauteen vaatii meiltä nöyryyttä.

Jos tunnustan Jeesuksen omaksi kuninkaakseni, näen hänet kaikkialla ja kaikissa. Jeesus sanoi: ”Totisesti, kaiken, minkä te olette tehneet yhdelle näistä vähäisemmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.” 

Jumala on antanut meille käskynsä. Hän opettaa meitä ja puhuu meille kirkossaan. Hän on antanut meille sakramentit ja hän on kanssamme elämämme jokaisena hetkenä. Hän kaipaa meitä. Jumala toivoo, että jonain päivänä me sanomme: ”Me olemme oppineet tuntemaan Jumalan rakkauden kaikkia meitä kohtaan ja uskomme siihen.” 

“Pyytäkäämme Mariaa auttamaan meitä vastaamaan väkivaltaan, konflikteihin ja sotaan vuoropuhelun, sovituksen ja rakkauden voimalla. Hän on meidän äitimme, auttakoon hän meitä löytämään rauhan. Me olemme kaikki hänen lapsiaan! Maria, auta meitä ylittämään tämä vaikea hetki ja omistamaan itsemme joka päivä todellisen kohtaamisen ja rauhan kulttuurin rakentamiselle kaikissa tilanteissa. Maria, rauhan kuningatar, rukoile puolestamme!” (paavi Franciscus)

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

.

Rukoilkaamme…

Huhtikuu   

Rukoilemme, että rauha ja väkivallattomuus leviäisivät vähentämällä aseiden käyttöä niin valtioiden kuin kansalaistenkin taholta. 

April

Vi ber för spridandet av fred och icke-våld, genom att stater och folk minskar användningen av vapen.

Toukokuu   

Rukoilemme, että kirkolliset liikkeet ja ryhmät löytäisivät evankelioimistehtävänsä uudelleen joka päivä ja palvelisivat karismoillaan maailman tarpeita. 

Maj

Vi ber att kyrkliga rörelser och grupper dagligen återupptäcker evangelisationens uppdrag, och ställer sina nådegåvor i tjänst till världens behövande.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...