Valitse Sivu

ALOITE: Aikamme pyhimys – heikkojen ja syrjittyjen auttaja ja lohduttaja

ALOITE: Aikamme pyhimys – heikkojen ja syrjittyjen auttaja ja lohduttaja

 

Fides-lehdessä on syntynyt keskustelu siitä, että myös meidän aikanamme on maamme katolisessa kirkossa pyhiä ihmisiä, jotka ehkä voitaisiin julistaa autuaaksi tai mahdollisesti jopa pyhäksi. Tällainen henkilö on mielestäni edesmennyt kirkon eksorkisti isä Guy Barbier (kuvassa toinen vasemmalta).

Isä Guy toimi aina heikkojen, syrjittyjen ja unohdettujen ihmisten lohduttajana ja auttajana. Nuoruudessaan hän kärsi natsi-Saksan keskitysleireillä, papiksi vihkimisensä jälkeen hän toimi Ranskassa työläispappina. Siirryttyään Suomeen hän monena vuotena toimi syrjittyjen, kadulla asuvien ihmisten parissa auttaen heitä. Myöhemmin hän toimi sekä Ukrainassa että Virossa heikkojen ja unohdettujen ihmisten auttajana. Viimeiset vuotensa hän oli kirkkomme eksorkisti ja rakastettu rippi-isä. 

Isä Guy, jonka tunsin, oli aina vaatimaton mutta puheissaan viisas. Hän aina oli muiden auttaja eikä koskaan nostanut itseään esille. Monien vuosien ajan hän piti messua Ekumeenisessa keskuksessa Myllyjärvellä.

Isä Guy oli mielestäni läheisessä suhteessa Jumalaan ja Jeesukseen. Hän oli mielestäni pyhä ihminen, jonka pyhyys pitäisi virallisesti selvittää, jotta kirkkomme vihdoinkin saisi oman aikamme pyhimyksen.

Jan-Peter Paul

Tietoja kirjoittajasta

Jan-Peter Paul

Ekon. dr. Jan-Peter Paul är docent och författare. Han har verkat i ledande ställning i näringslivet och inom EU-kommissionen. Han är aktiv i många organisationer inom den katolska kyrkan i Finland.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...