Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Tammikuun 2021 rukouksen apostolaatin palsta

Viime päivinä olemme keskustelleet ja rukoilleet kristittyjen ykseyden edistämisen puolesta. Kysymys kuuluu: Mitä yhtenäisyys tarkoittaa? Kun katsomme jokapäiväistä elämää, näemme, että yhtenäisyys on niissä perheissä tai työpaikoissa, missä on rakkautta. Ei ole yhtenäisyyttä ilman rakkautta. Joskus perheenjäsenet ovat niin erilaisia, koska ovat kotoisin eri maista, mutta rakkauden kautta he osaavat olla yhdessä. Kolmiyhteinen Jumala on paras esimerkki rakkauden moninaisuudesta. Erityisesti meidän on vähennettävä vihan tunteita, sillä ne erottavat meitä toisistamme. Jos en rakasta, niin on parempi että en kommentoi. Jos puhun jotakin ilman rakkautta, ei voi olla yhteyttä. Ei voi rakastaa vain jotakin valittua ryhmää.

Yhtenäisyys on vaikeaa, koska synti on maailmassa. Synti heikentää rakkautta. Me kristityt puhumme synneistä, mutta emme sen vuoksi, että halumme juhlia niitä. Me haluamme tunnistaa ja poistaa ne elämästämme. Ongelma on siinä, että näemme hyvin muiden syntejä. Ajattelemme, että vain toiset ovat syyllisiä.

Tämä on vaikea asia, mutta me muistamme, että ”Herra ei katso kuten ihminen. Ihminen katsoo ulkokuorta, mutta Herra näkee sydämeen”. Jeesus puhui vuorisaarnassa siitä, miten me voimme olla autuaita eli onnellisia. Hän opetti meille, että on vaikea tietää toisen ajatuksia, mutta me voimme tehdä paljon omassa sydämessämme.

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Tammikuu  –  Lähetystyö 

Antakoon Herra meille armon elää yhdessä muihin uskontoihin kuuluvien veljiemme ja sisartemme kanssa, rukoillen toistemme puolesta ja avoimina kaikkia kohtaan.

Januari  –  Evangelisation

Må Herren ge oss nåden att leva med våra bröder och systrar från andra religioner, i gemenskap, öppenhet och i bön för varandra.

Helmikuu  –  Yleinen

Rukoilemme väkivallan uhriksi joutuneiden naisten puolesta, että yhteiskunta suojelisi heitä ja heidän kärsimyksensä huomioitaisiin.

Februari  –  Universell 

Vi ber att kvinnor som är offer för våld skyddas av samhället, och att deras lidanden uppmärksammas.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...