Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Syyskuun 2020 rukouksen apostolaatin palsta.

”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” (Joh. 3:16)

”Minkälaisen maailman me haluamme jättää niille, jotka tulevat meidän jälkeemme, lapsille, jotka juuri nyt kasvavat?” (Laudato si’, 16). Tämä oli kysymys Laudato si’ -kiertokirjeessä, jonka paavi Franciscuksen antoi meille. Mikään tässä maailmassa ei ole meille samantekevää. Inhimillisen elinympäristön tuhoutuminen on hyvin vakava asia – ei vain siksi, että Jumala uskoi maailman ihmisen haltuun, vaan siksi, että itse ihmiselämä on lahja, jota on suojeltava turmeltumiselta. 

Meidän kristittyjen on muistettava, että kukaan ei ajattele itseään, kaikki elävät toisilleen, koska meidän Jumalamme ei ole yksin. Hän on kolme, ja nämä Kolme ovat täydellisen avoimia toisilleen.

Niin kun paavi Franciscus kirjoitti, ”nykyisin uskovat ja ei-uskovat ovat yhtä mieltä siitä, että maa on olennaisesti yhteistä perintöä, jonka hedelmien on koiduttava kaikkien hyödyksi. Uskoville tässä on kyse uskollisuudesta Luojalle, koska Jumala loi maailman kaikkia varten (93). (…) Ympäristö on yhteinen hyvä, koko ihmiskunnan omaisuutta ja kaikkien vastuulla. Joka omistaa siitä osan on vain vastuussa sen hoitamisesta kaikkien hyväksi. Jos emme toimi niin, saamme omalletunnollemme taakan, että olemme kieltäneet elämän toisilta”. (95)

Voimme sanoa, että, ensimmäinen ihmiskunnan kaatuminen tarkoittaa nälkää ja kurjuutta. Tuhansia veljiämme ja sisariamme kuolee nälkään. Se ei tapahdu sen vuoksi, että maailmassa ei ole leipää tai että ihmiset eivät halua tehdä työtä. Se tapahtuu sen vuoksi, että meillä ei ole sydäntä.

Jeesus Kristus, Elävä Leipä, opeta meitä ruokkimaan tarvitsevia, ettei kukaan kuolisi nälkään.

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Syyskuu  –  Yleinen 

Rukoilemme, ettei maapallon resursseja tuhlattaisi vaan että niitä jaettaisiin oikeudenmukaisella ja kunnioittavalla tavalla.

Juni –  Universell 

Vi ber att jordens resurser inte plundras, utan fördelas på ett rättvist och respektfullt sätt. 

Lokakuu  –  Lähetys 

Rukoilemme, että kasteen perusteella maallikot ja erityisesti naiset saisivat lisää vaikutusmahdollisuuksia kirkon eri vastuualueilla.

Juli –  Evangelisation 

Vi ber att med dopets kraft, lekmän och speciellt kvinnor, får ett större inflytande inom Kyrkans olika ansvarsområden. 

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...