Valitse Sivu

Paavi onnitteli Joe Bidenia

Paavi onnitteli Joe Bidenia

Paavi Franciscus on lähettänyt viestin Yhdysvaltojen 46. presidentille Joe R. Bidenille tämän virkaanastumisen johdosta. Paavi vakuuttaa rukoilevansa, että Jumala antaisi Bidenille viisautta ja voimaa virkansa harjoittamisessa. Hän rukoilee myös, että Biden pyrkisi päätöksissään oikeudenmukaisen ja vapaan yhteiskunnan rakentamiseen sekä jokaisen ihmisarvon kunnioittamiseen, ”erityisesti köyhien, haavoittuvaisten ja niiden, joilla ei ole ääntä”. 

Paavi rukoilee myös, että Jumala auttaisi Bidenia vaalimaan yhteisymmärrystä, sovintoa ja rauhaa Yhdysvaltojen ja maailman muiden maiden välillä yhteisen hyvän edistämiseksi. Lopuksi paavi Franciscus toivotti Bidenille ja tämän perheelle sekä “rakkaalle Amerikan kansalle” paljon siunausta. 

Myös Yhdysvaltojen katolisen piispainkonferenssin puheenjohtaja, arkkipiispa José Gomez julkaisi Bidenin virkaanastujaisten johdosta lausunnon, jossa hän vakuuttaa rukoilevansa presidentin ja tämän perheen puolesta. Gomez toteaa, että piispat eivät ole mukana puoluepoliittisessa pelissä vaan pyrkivät muokkaamaan omiatuntoja tarjoamalla evankeliumiin ja kirkon yhteiskunnalliseen opetukseen perustuvia periaatteita. Gomez toteaa, että Bidenin ja hänen hallituksensa kanssa tulee olemaan asioita, joista ollaan samaa mieltä ja asioita, joista ollaan eri mieltä.  

Biden on kuitenkin sikäli erityistapaus, että hän on USA:n historian toinen katolista uskoa tunnustava presidentti, ensimmäineen 60 vuoteen. ”On virkistävää olla tekemisissä presidentin kanssa, joka ymmärtää syvästi ja henkilökohtaisesti uskonnollisen uskon ja instituutioiden tärkeyden. Bidenin hurskaus ja henkilökohtainen tarina, hänen koskettava todistuksensa siitä, kuinka usko on tuonut hänelle lohdutusta pimeinä ja traagisina aikoina, hänen pitkäjänteinen sitoumuksensa evankeliumin köyhille antamalle ensisijaisuudelle – kaikki tämä antaa toivoa ja inspiroi”, Gomez kirjoittaa.  

Toisaalta Gomez toteaa, että presidentti Biden on luvannut edistää politiikkaa, joka osin edistää moraalista pahaa ja uhkaa ihmiselämän arvoa, ”vakavimmin kysymyksissä abortista, ehkäisystä, avioliitosta ja sukupuolesta”. Gomez ilmaisee syvää huolta kirkon vapaudesta ja uskovien vapaudesta elää omantuntonsa mukaan. Lopuksi Gomez kirjoittaa, että yksin Jumala tuntee sydämemme tarkoitusperät ja voi ne tuomita. ”Rukoilen, että Jumala antaa presidentillemme ja meille kaikille armon etsiä vilpittömästi yhteistä hyvää.” 

KATT / Vatican News

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...