Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Lokakuun 2020 rukouksen apostolaatin palsta

”Te kaikki olette Jumalan lapsia, kun uskotte Kristukseen Jeesukseen. Kaikki te, jotka olette Kristukseen kastettuja, olette pukeneet Kristuksen yllenne. Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi.” (Gal 3; 27-28)

Me kaikki uskomme, että kirkko on meidän kotimme eli niin kuin perheessä niin kirkossakin kaikki ovat tärkeitä ja jokaisella on oma korvaamaton paikkansa. Katolisessa kirkossa jo monen vuoden ajan on keskusteltu ja kyselty, olisiko parempi, että myös naiset voisivat palvella pappeina. Paavi Johannes Paavali apostolisessa kirjeessään selitti, miksi meillä ei ole naispappeja ja että tämä ei tarkoita, että naisten rooli on vain seisoa syrjässä. Hän kirjoitti: ”Naisten läsnäolo ja tehtävä kirkon elämässä ja lähetystehtävässä, vaikka ne eivät liitykään palveluviran pappeuteen, ovat kuitenkin ehdottoman välttämättömiä ja korvaamattomia. Samassa julistuksessa Inter insignores mainitaan: ’pyhä äiti kirkko toivoo, että kristityt naiset ymmärtäisivät täydellisesti lähetystehtävänsä suuruuden: heidän tehtävänsä tänä päivänä on ratkaisevan tärkeä sekä yhteiskunnan uudistamisen ja inhimillistämisen kannalta että sen kannalta, että uskovat uudelleen löytäisivät kirkon todelliset kasvot’ ” (Ordinatio sacerdotalis 3)

Me tiedämme, että jos haluaa kasvaa hengellisessä elämässä, miesten tulisi hankkia naisille ominaisia ​​hyveitä ja naisten tulisi hankkia miesten hyveitä, koska niistä molemmista syntyy Jumalan täysin kuva. Äitiys ja isyys ovat meissä kaikissa, vaikka meillä ei olisikaan lapsia. Tämä monimuotoisuus on kaunista ja johtaa ykseyteen. Se, että olen mies, tekee naisellisuudesta kiehtovamman ja päinvastoin. 

Lopussa kaunis kutsumus meille kaikille jonka antoi pyhä Johannes Paavali II: ”Kirkon hierarkkinen rakenne on täydellisesti järjestetty uskovien pyhyyttä varten. Siksi julistus Inter insignores muistuttaa: ”ainoa ylempi lahja, jota voi ja pitää toivoa, on rakkaus. (vrt. I Kor. 12 ja 13). Suurimpia taivasten valtakunnassa eivät ole palveluviran hoitajat vaan pyhimykset.” (3).

isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Lokakuu  –  Lähetystyö

Rukoilemme, että kasteen perusteella maallikot ja erityisesti naiset saisivat lisää vaikutusmahdollisuuksia kirkon eri vastuualueilla.

Oktober –  Evangelisation 

Vi ber att med dopets kraft, lekmän och speciellt kvinnor, får ett större inflytande inom Kyrkans olika ansvarsområden. 

Marraskuu  –  Yleinen

Rukoilemme, että robottien ja keinoälyn kehittäminen palvelisi aina ihmiskunnan hyvinvointia.

November  –  Universell 

Vi ber att utvecklingen av robotar och artificiell intelligens alltid tjänar mänsklighetens bästa. 

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...