Valitse Sivu

Hetkipalvelusta netin kautta

Hetkipalvelusta netin kautta

Niin kuin pyhä messu on koko kirkon elämän keskipiste ja teksteineen suunnaton raamattukoulu, myös kirkon hetkipalvelus – laudes, vesper ja kompletorium sekä niiden väliset lyhyet hetket – on valtava raamatuntekstien, ensi sijassa psalmien, aarreaitta. Messun ja hetkipalveluksen tekstien lukeminen tai kuuleminen vahvistaa helposti oman uskon perustaa ja raamatuntuntemusta ja antaa lisäksi tärkeän kokemuksen rukoilemisesta yhdessä koko kirkon kanssa. 

Ilman omiakin kirjoja tai mahdollisuutta käydä kirkossa kuka tahansa meistä voi osallistua hetkipalvelukseen myös itselle parhaiten sopivaan aikaan, jos on mahdollista käyttää nettiä. Alla esitän yhden toimivan tavan:

Hetkipalveluksen tekstit on löydettävissä rinnakkain englanniksi ja latinaksi universalis.com-sivustolta (on olemassa myös erillinen sovellus). Niitä voi toki rukoilla sellaisenaan, mutta lisäelämyksen mahdollistaa Vatikaanin uutissivustolta vaticannews.va löytyvät tuoreet laudes-, vesper- ja kompletorium-äänitallenteet latinaksi.

Tietokoneella, tabletilla ja jopa älypuhelimella nämä kaksi sivua on helppo avata ja jopa asetella rinnakkain. Koska äänitallenteet ovat useimmiten perinteistä gregoriaanista laulua, voi itsekin laulaa mukana. Ei muuta kuin rukoilemaan.

Marko Tervaportti

Laulu:

https://www.vaticannews.va/en/prayers.html

Tekstit:

https://universalis.com/L/0/lauds.htm
https://universalis.com/L/0/vespers.htm
https://universalis.com/L/0/compline.htm

Tietoja kirjoittajasta

Marko Tervaportti

Marko Tervaportti on Katolisen hiippakuntalehti Fideksen päätoimittaja ja Helsingin hiippakunnan viestintäjohtaja. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri (teoreettinen filosofia, Helsingin yliopisto). Hän on opiskellut myös Paavillisessa Angelicum-yliopistossa Roomassa.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...