Valitse Sivu

Rukouksen apostolaatti

Rukouksen apostolaatti

Marraskuun 2021 rukouksen apostolaatin palsta

Masennus eri muodoissaan on hyvin yleinen sairaus – joka viides suomalainen sairastuu masennukseen elämänsä aikana.Voi olla, että semmoinen ongelma on, koska nykyaikana ihmiset uskovat, että kaikki riippuu heistä. Joskus myös hengellisessä elämässä tulee kiusaus ajatella, että vain minä voin tehdä jotain. Jeesus sanoi, että Jumalan valtakunta on kuin ihminen, joka on ryhtynyt toimimaan. Tämä on Jumalan valtakunnan viisautta: Tee ja muista, että menestys riippuu myös Jumalasta.

Pitäisi joskus myös kysyä: Onko se onnea, että meillä on kaikki, mitä haluamme? Olemmeko onnellisia ja tyytyväisiä sen vuoksi, mitä meillä nyt on? ”Onnellinen on hän, joka pelkää Herraa ja rakastaa Herran käskyjä” (Ps. 112:1). Todellinen ilo ei ole ulkopuolella, vaan sinun sisimmässäsi. Voit löytää ilon vankilassa tai palatsissa.

Voimme myös sanoa, että kun on rakkautta, on myös iloa. Mikä estää olemasta iloinen? Me emme voi olla iloisia, kun ajattelemme vain itseämme. Kuinka voisinkaan olla iloinen, jos olen sotajalalla toisten ihmisten kanssa, kuinka en voisi olla iloinen, kun tiedän, että Jumala on kanssani. Nasaretin pyhä perhe oli iloinen perhe, mutta ei sen takia, että heidän elämänsä olisi ollut vailla huolia.

Lopussa haluan kirjoittaa, mitä pyhä Tuomas Akvinolainen sanoi ilosta. Hän sanoi esimerkiksi näin: ”Ihminen ei voi elää ilman iloa; niinpä jos hän ei saa nauttia aitoja hengellisiä iloja, hän tulee väistämättä riippuvaiseksi ruumiin nautinnoista.”

Tämä skolastikko sanoi, että on olemassa viisi tietä iloon, silloin kun me taistelemme surua vastaan:

1.  Anna itsellesi jotain iloa, mielihyvää.

2.  Itke kylliksesi (itke kaikki sisälläsi olevat murheet).

3.  Keskustele ystäviesi kanssa.

4.  Mietiskele totuutta (kontemplaatio).

5.  Ota kylpy ja mene nukkumaan (jos pyhä Tuomas olisi suomalainen, varmasti hän sanoisi ”mene saunomaan”).

 isä Stanisław Zawiłowicz SCJ

Rukoilkaamme…

Marraskuu  –  Yleinen

Rukoilemme, että masennuksesta tai loppuunpalamisesta kärsivät ihmiset löytäisivät tukea ja valoa, joka avaa heille elämän. 

November  –  Universell

Vi ber att personer som lider av depression eller utbrändhet finner stöd och ljus, som öppnar dem för livet.

Joulukuu  –  Lähetystyö

Rukoilemme katekeettojen puolesta, jotka on kutsuttu julistamaan Jumalan sanaa, jotta he Pyhän Hengen voimalla todistaisivat siitä rohkeasti ja luovasti.

December –  Evangelisation 

Vi ber att kateketer med kraft från den Helige Ande, kallas för att vittna om Guds ord med mod och kreativitet.

Tietoja kirjoittajasta

Stanislaw Zawilowicz SCJ

Isä Stanislaw Zawilowicz SCJ on Turun Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kappalainen. Hän kuuluu Jeesuksen pyhän sydämen pappien veljeskuntaan.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...