Valitse Sivu

Pyhän istuimen lausunto kardinaali Pellin tuomiosta

Pyhän istuimen lausunto kardinaali Pellin tuomiosta

Kardinaali George Pellin vetoomus vapautua alaikäiseen kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä langetetusta tuomiosta hylättiin toisessa oikeusasteessa Australiassa. Kardinaali on koko oikeuskäsittelyn ajan vakuuttanut olevansa täysin syytön tekoon.

Pyhän istuimen lehdistöosaston johtajan lausunto 21.8.2019:

Pyhä istuin vahvistaa kunnioittavansa Australian oikeusjärjestelmää, kuten se totesi 26. helmikuuta, kun ensimmäisen oikeusasteen tuomio annettiin, ja tunnustaa oikeuden päätöksen hylätä kardinaali Pellin vetoomuksen.

Kun jutun käsittely jatkuu, Pyhä istuin muistuttaa, että kardinaali on koko oikeusprosessin ajan sanonut olevansa syytön ja että hänellä on oikeus tehdä vetoomus korkeimpaan oikeuteen.

Tänä aikana Pyhä istuin yhdessä Australiassa toimivan kirkon kanssa vahvistaa olevansa lähellä seksuaalisen hyväksikäytön uhreja ja sitoutuvansa asianmukaisten kirkollisten tahojen kautta saattamaan syytteeseen hyväksikäyttöön syyllistyneet papiston jäsenet.

VIS / KATT / Catholic Herald

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...