Valitse Sivu

Piispa palaa töihin

Piispa palaa töihin

Helsingin piispa Teemu Sippo SCJ palaa huhtikuun alussa takaisin töihin sairauslomansa päätteeksi.

Piispamme Teemu joutui joulukuun lopussa sairaalaan lyötyään päänsä. Aika sairaalassa, kuntoutussairaalassa ja lopulta kotona piispantalossa on kuitenkin palauttanut piispan voimat, niin että hän voi palata töihin huhtikuun alussa. Lyhyessä haastattelussa piispa palauttaa mieliin tapahtuneen:

Toisena joulupäivänä kaaduin ja löin pääni kiviseinään. Olin ollut kylässä ja lähdössä kotiin. Olin odottanut taksia, mutta heräsinkin ambulanssista, koska olin hetkeksi menettänyt tajuntani. Kokemus oli hyvin yllättävä.

Minut vietiin Töölön sairaalaan, aluksi ensiapuun, mutta jäin sinne sitten kahdeksi viikoksi. Olin siellä aluksi ilmeisesti vähän sekaisin, koska olin saanut aivotärähdyksen ja jotakin oli mennyt ’vähän rikki’. Töölöstä minut siirrettiin Oulunkylän kuntoutussairaalaan, jossa olin ainakin neljä viikkoa. Paraneminen eteni pikku hiljaa, ja kun sitten pääsin kotiin, lääkäri määräsi minulle sairauslomaa aina maaliskuun loppuun saakka.

Sen takia en ole ottanut paljon työtehtäviä vastaan. Joihinkin kokouksiin olen kyllä osallistunut. Lähinnä olen pysytellyt omissa oloissani. Nyt, huhtikuun ensimmäisestä päivästä alkaen, olen sitten taas mukana työnteossa.

Tunnen siis olevani aika hyvässä kunnossa. Toisaalta täytän pian jo 72 vuotta, ja tässä alkaa olla tietysti väsymystä, joka johtuu iästä. En siis tarkalleen tiedä, millä lailla tämä sitten jatkuu. Täytyy harkita, voisiko joitakin asioita delegoida toisille. Olen nimittäin ihminen, jonka on vaikea sanoa ei, kun joku pyytää jonnekin, oli vapaapäivä tai ei. Nyt täytyy ruveta tarkemmin valikoimaan, mihin menen, mihin voimavarani riittävät.

Tällainen on siis tilanne; pääsiäisen pyhät olen mukana toiminnassa. Olen sairauslomani aikanakin viettänyt sunnuntaisin pyhän messun aina hiippakunnan puolesta ja hiippakunta on mukana rukouksissani ja ajatuksissani. Olen edelleen suuresti kiitollinen kaikista rukouksista puolestani; ne ovat auttaneet minua paljon. Toivotan samalla kaikille hyvää paastonaikaa ja iloista pääsiäistä!

Kiitos haastattelusta, piispa!

Marko Tervaportti

Tietoja kirjoittajasta

Marko Tervaportti

Marko Tervaportti on Katolisen hiippakuntalehti Fideksen päätoimittaja ja Helsingin hiippakunnan viestintäjohtaja. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri (teoreettinen filosofia, Helsingin yliopisto). Hän on opiskellut myös Paavillisessa Angelicum-yliopistossa Roomassa.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...