Valitse Sivu

Emil Anton Vatican Newsin suomenkieliseksi toimittajaksi

Emil Anton Vatican Newsin suomenkieliseksi toimittajaksi

Emil Anton on aloittanut maaliskuun alkupuolella toimintansa Vatikaanin uuden tiedotusorganisaation tiedotuskanavan Vatican Newsin suomenkielisten uutisten toimittajana.

Antonin omin sanoin ” Vatican News on Pyhän istuimen uusi virallinen tiedotuskanava. Se korvaa pitkälti vanhan Vatikaanin radion, jonka suomenkielisen toiminnan aloitti aikanaan sisar Benedicta Idefelt, kuuluisa ’suomalainen nunna maailmalla’, joka kirjoitti bestsellerin ’Viipurista Vatikaaniin’. Hänen jälkeensä työtä jatkoi pitkään Leena Monti, jonka jälkeen isä Tuomas Nyyssölä auttoi Pohjoismaista toimitusta erityisesti Roomassa pappiskokelaana ollessaan. Nyt pappisvihkimyksen jälkeen hänellä ei enää ole samalla lailla mahdollisuutta jatkaa tätä työtä.”

”Vatican Newsin suomenkielinen työ on osa sen Pohjoismaista toimitusta, jonka pääkieli on ruotsi ja jonka ainoa täyspäiväinen palkattu työntekijä on ruotsalainen Charlotta Smeds. Toimitus tuottaa suomen lisäksi apuvoimin myös norjan- ja tanskankielisiä uutisia.”

– Vatican News löytyy osoitteesta https://www.vaticannews.va/sv.html.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...