Valitse Sivu

Jyväskylän seurakunta muutosten edessä

Jyväskylän seurakunta muutosten edessä

Jyväskylän Pyhän Olavin seurakunta ja hiippakunnan asiainhoitaja ja ekonomi vahvistavat, että Jyväskylän seurakunnan kerrostalosta ja kirkkorakennuksesta on tehty ostotarjous, joka on alustavasti hyväksytty. Kaupasta on tehty esisopimus, jonka toteutuminen riippuu Jyväskylän kaupungin päätöksistä hyväksyä kyseistä tonttia koskevat kaavamuutokset. Tämä lienee todennäköistä, koska kaupunki suunnittelee saavansa Jyväskylän keskusta-alueelle yli 30 000 asukasta lisää.

Kaupan toteutuessa kirkon tontilla nyt olevat rakennukset puretaan ja niiden tilalle rakennetaan asuinkerrostalo ja hoivakoti sekä varataan niiden yhteyteen tila kirkkotilalle ja pappilalle.

Kauppa turvaisi arvioiden mukaan sen, että Jyväskylän seurakunnan toiminta voisi jatkua hiippakunnan kiperästä taloustilanteesta huolimatta. Seurakunnan edessä oleva 350 000 – 725 000 euron remontti peruuntuisi ja sen sijaan seurakunta saisi käyttöönsä uuden toimivan kirkon, josta on tarkoitus tehdä pitkä vuokrasopimus. Lisäksi kaupasta saataisiin myyntituloja.

Ensimmäisten suunnitelmien mukaan seurakunnan toiminta jatkuisi ennallaan vuoden 2020 kevääseen asti, jonka jälkeen siirryttäisiin väliaikaisiin tiloihin. Kun uusi rakennus on valmis, seurakunnan toiminta ja elämä jatkuisi samassa paikassa kuin nyt, kuitenkin uusissa tiloissa.

Ennen lopullisia päätöksiä asiasta neuvotellaan vielä apostolisen nuntiuksen kanssa, koska kirkon myymiseen tarvitaan lupa Pyhältä istuimelta. Jyväskylän seurakunnan kirkkoherra Anders Hamberg on myös kertonut, että seurakunnassa on tarkoitus järjestää keskustelutilaisuus eri osapuolien kanssa elo-syyskuussa.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

2 Kommentteja

  1. oskari juurikkala

    Kiitos tästä! Hyvä saada julkisia tietoja siitä missä mennään! 🙂

    Tämä ratkaisu vaikuttaa oikeastaan aika hyvältä. Jos se vain menee läpi.

  2. Sisar Marja-liisa MÄkiranta

    Olen samaa mieltä kuin Isän Oskari. Kiitos uutisoinnista ja toivottavasti saamme lisää vastaavanlaisia uutisia hiippakunnasta.

    Mielenkiintoinen ratkaisu. Mieltäni jäi askarruttamaan Ursuliini sisarten lastentarhan ja Nunnalan eli ospiskelia-asuntolan kohtalo??? Sisarten häviäminen katukuvasta olisi mielestäni aika suuri menetys niin seurakunnalle kuin itse Jyväskylälle. Sisaret ovat tehneet vuosikymmeniä merkittävää ja hienoa seurakunta- ja kasvatustyötä.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...