Valitse Sivu

Paavi Ukrainan sodasta: Lopettakaa!

Paavi Ukrainan sodasta: Lopettakaa!

Paavi Franciscus puuttui Ukrainan sotaan sunnuntain 6.3. Angeluksen-rukouksen jälkeen seuraavin sanoin:

Rakkaat veljet ja sisaret,

Ukrainassa virtaavat veren ja kyynelten virrat. Kyse ei ole pelkästä sotilasoperaatiosta, vaan sodasta, joka kylvää kuolemaa, tuhoa ja kurjuutta. Uhreja on yhä enemmän, niin myös pakolaisia, etenkin äitejä lapsineen. Tuossa kärsivässä maassa humanitäärisen avun tarve kasvaa dramaattisesti hetki hetkeltä.

Vetoan koko sydämestäni, jotta aidosti turvattaisiin humanitääriset käytävät ja taattaisiin avustusten helpompi pääsy piiritetyille alueille, jotta pommitusten ja pelon sortamat veljemme ja sisaremme saisivat elintärkeää apua.

Kiitän kaikkia niitä, jotka ottavat vastaan pakolaisia. Vetoan aseellisten hyökkäysten lopettamiseksi ja jotta neuvottelut – ja terve järki – voittaisivat. Ja jotta kansainvälistä oikeutta jälleen kunnioitettaisiin.

Haluan myös kiittää toimittajia, jotka vaarantavat henkensä tiedonkulun takaamiseksi. Kiitos tästä palveluksestanne, veljet ja sisaret! Se auttaa meitä olemaan lähellä tuota kansaa sen tragediassa ja arvioimaan oikein sodan julmuutta. Kiitos, veljet ja sisaret. 

Rukoilkaamme yhdessä Ukrainan puolesta; sen lippu on täällä edessämme. Rukoilkaamme yhdessä, veljinä ja sisarina, Neitsyt Mariaa, Ukrainan kuningatarta. Terve Maria…

Pyhä istuin on valmis tekemään kaikkensa, asettumaan tämän rauhan saavuttamisen palvelukseen. Viime päivinä Ukrainaan on matkustanut kaksi kardinaalia palvellakseen kansaa ja auttaakseen. Kardinaali Krajewski, almujenjakaja, viemään hätäapua ja kardinaali Czerny, kokonaisvaltaisen inhimillisen kehityksen palvelemiseen viraston väliaikainen prefekti. Näiden kahden kardinaalin läsnäolo ei ole merkki ainoastaan paavin vaan koko kristikansan läsnäolosta, kun se tahtoo olla lähellä ja sanoa: Sota on hulluutta! Lopettakaa! Katsokaa tätä julmuutta!

KATT / VIS

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...