Valitse Sivu

Koronaepidemiaan päivitetyt ohjeet: messujen viettäminen jatkuu, muu toiminta ei

Koronaepidemiaan päivitetyt ohjeet: messujen viettäminen jatkuu, muu toiminta ei

Hiippakunta on 13.3. julkaissut päivitetyt ohjeet koronaepidemian varalta. Ohjeissa keskeisintä on se, että seurakuntien tapahtumat perutaan lähes kokonaan ja vain messujen viettäminen jatkuu normaalisti. Toistaiseksi uskovilla ei myöskään ole välttämätöntä velvollisuutta osallistua messuun sunnuntaisin ja velvoittavina juhlapyhinä. Koko teksti on luettavissa hiippakunnan kotisivulla.

Pohjoismaista ainakin Norjassa ja Tanskassa paikalliset hiippakunnat ovat joutuneet 12.3. tekemään päätöksen kaiken seurakuntatoiminnan, siis myös julkisten messujen viettämisen lopettamisesta toistaiseksi. Samansisältöinen päätös on tehty myös esimerkiksi Rooman hiippakunnassa.

KATT

Tietoja kirjoittajasta

Fides

Katolinen hiippakuntalehti Fides on Helsingin katolisen hiippakunnan viestintäosaston julkaisu. Se ilmestyy osin paperisena ja osin pelkästään nettiversiona. ISSN 0356-5262.

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...