Valitse Sivu

Maailman nuortenpäivät 2023

Maailman nuortenpäivät 2023

”Maailman nuortenpäivät oli kuin lamppu, joka valaisi askeleemme”

Maailman nuortenpäivät järjestettiin tänä vuonna Portugalissa. Päätapahtuma, lauantai-illan 5.8. vigilia ja sunnuntaiaamun 6.8. messu yhdessä paavin kanssa, oli maan pääkaupungissa Lissabonissa. Siihen osallistui noin 1,5 miljoonaa nuorta pyhiinvaeltajaa.

Suomesta Maailman nuortenpäivillä olivat isompina ryhminä ainakin hiippakunnan oma ryhmä sekä neokatekumenaalisen tien, Opus Dein Silta-klubin ja Turun Mikaelinseurakunnan ryhmä (ev.-lut.). Toistasataa nuorta! Mikaelinseurakunnan ryhmänjohtaja Elias Rautiainen kertoi Vatican Newsille, että tapahtuman mittakaava oli joillekuille jopa shokeeraava ja että paavin näkeminen oli luterilaisillekin nuorille merkityksellistä.  

Neokatekumenaalisen tien ryhmän mukana ollut Joona Korteniemi kertoi Vatican Newsille, että vigilia pölyisellä hiekkakentällä 35 asteen helteessä oli ainakin ”loistava tilaisuus pyhittyä”. Hänen mukaansa ”paavin puhe ja lempeä olemus sekä adoraatio olivat kyllä vaikuttavia!”

Seuraavilla sivuilla on kolmen tapahtumaan osallistuneen nuoren mietteitä ja lopuksi paavi Franciscuksen saarna.

KATT / Vatican News

Lue aiheesta seuraavaksi:

Pääkirjoitus: Kaikille, kaikille, kaikille

Aurora Hirvonen: Olemme elämän valoa etsiviä nuoria

Sofia Kreutz: Ihanat Maailman nuortenpäivät

Iiris Hopia-Kettunen: Loistakaa, kuunnelkaa – älkää pelätkö!

Paavi Franciscus: Rohkeutta, älkää pelätkö!

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...