Valitse Sivu

Ihanat Maailman nuortenpäivät

Ihanat Maailman nuortenpäivät

Lähdin maailman nuortenpäiville tietämättä, mitä pitäisi odottaa. Tiesin vain, että tapaisin uusia ihmisiä, joilla kaikilla olisi sama uskonto kuin minulla, näkisin paavin ja saisin uusia kokemuksia niin uskonnollisessa mielessä kuin muutenkin. Kaikki tämä tuli toteen ja vielä enemmänkin.

Matka oli jännittävä, ihana ja uskomattoman hieno, mutta siinä oli huonojakin puolia, kuten nukkumispaikat. Kaikki ihmiset, jotka tapasin, olivat hyvin ystävällisin, ja sain paljon uusia kavereita.

Portossa meillä oli rukoushetkiä, messuja ja eri ihmisten puheita, samoin kuin tanssimista ja muuta hauskanpitoa. Oli mahtava nähdä, miten muut nuoret elävät uskovina ja minkälaisia ovat muiden maiden eri perinteet ja tavat esimerkiksi messun vietossa. Nuoria, jotka osallistuivat maailman nuortenpäiville, oli yhteensä yli miljoona. Tämä oli minusta hyvin vaikuttavaa, sillä olin minun seurakunnastani ainoa, joka lähti matkalle.

Matkalla Lissaboniin pysähdyimme Fatimaan, Marian ilmestymisen paikalle. Tällaisessa paikassa käyminen antaa eräänlaista toivoa ja iloa, jota on hyvin vaikea selittää. Lissabonissa vaelsimme suurelle alueelle, missä yövyimme ulkona. Siellä meillä oli rukouksia ja aamulla messu paavin kanssa. Paavin puhe messussa jäi pitkään mieleen, varsinkin hänen sanomansa ”Don’t be afraid” eli ”Älä pelkää” oli minulle tärkeä.

Viimeisenä päivänä oli surullista hyvästellä kaikki ihmiset, joiden kanssa olin viettänyt viimeiset kaksi viikkoa. Lyhyesti sanottuna matka oli ihana kokemus, enkä tule unohtamaan sitä ikinä!

Sofia Kreutz

Lue aiheesta lisää:

Pääkirjoitus: Kaikille, kaikille, kaikille

Aurora Hirvonen: Olemme elämän valoa etsiviä nuoria

Sofia Kreutz: Ihanat Maailman nuortenpäivät

Iiris Hopia-Kettunen: Loistakaa, kuunnelkaa – älkää pelätkö!

Paavi Franciscus: Rohkeutta, älkää pelätkö!

Tietoja kirjoittajasta

Aihevalikko

LUE FIDES (pdf)

Uusin lehti || Arkisto (2001–)

Fides 3/2024:n olisi pitänyt jo tulla kaikkiin katolisiin koteihin. Mikäli lehti ei ole tullut sinulle, voit lukea sen netistä tai pyytää lähettämään sen sinulle: info@katolinen.fi. Tarkistathan osoitetietosi omasta seurakunnastasi. Tilaa lehti myös uutiskirjeenä sähköpostiisi.

PODCASTEJA (audio)

Radio Deissä ja Spotifyssa

Tilaa uutiskirjeemme!

Paavin twiitit

Paavin twiitit

Arkistot

Uusimpia videoita

Ladataan...